Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Liberation εγκωμιάζει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

31 Μαρτίου 2013

Η Liberation εγκωμιάζει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

alkinnosioannidis_435388255Η γαλλική Liberation σε μπλογκ της διαδικτυακής έκδοσής της, εγκωμιάζει τον τραγουδιστή Αλκίνοο Ιωαννίδη, με αφορμή την χειμαρρώδη επιστολή του προς τους Κυπρίους.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γαλλική εφημερίδα στρέφει την προσοχή της στο φαινόμενο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε αφιερώσει μια ολόκληρη σελίδα στον Κύπριο τραγουδιστή γράφοντας χαρακτηριστικά «Από τον Μπαχ στους AC/DC».

Ο συντάκτης γράφει πως «ορισμένοι οικονομολόγοι καλά πληροφορημένοι νομίζουν πως η Κύπρος θα μας προσφέρει μια ευχάριστη πρόγευση στο προσεχές μέλλον.

Αλλιώς, στην Κύπρο, όταν σκεφτόμαστε μουσική, σκεφτόμαστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του ’90 και δεν έπαψε έκτοτε να δείχνει την ίδια δύναμη».

Μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τη μόνη «σίγουρη επένδυση στην Κύπρο». Όπως γράφει χαρακτηριστικά το κείμενο «όταν οι μεγάλες τράπεζες του κόσμου θα έχουν εκτεθεί και η σαστισμένη ανθρωπότητα θα κοιτάξει με προσοχή τα ερείπια του καπιταλισμού, θα μείνει μόνο η μουσική».

Τέλος, αναφέρει πως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του είναι το «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή».

Πηγή: pontos-news.gr