Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πιλάφι Σινώπης νηστίσιμο

1 Απριλίου 2013

Πιλάφι Σινώπης νηστίσιμο

pilafi_sinopis_550017466Το ποντιακό πιλάφι Σινώπης θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, σε μια νηστίσιμη παραλλαγή.

Υλικά:

2 ποτήρια ρύζι κίτρινο

2 ½ ποτήρια ζωμός λαχανικών (κύβος)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα

1 κουταλιά φιστίκια Αιγίνης

1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι

1/2 φλιτζάνι αρακά

αλάτι, πιπέρι

1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης

1/2 κ.γ. ατζίκα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Σε 1/2 φλιτζανάκι νερό ρίχνουμε τον κρόκο και τον αφήνουμε 30 λεπτά.

Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα υλικά, και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Προσθέτουμε και τον κρόκο.

Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: pontos-news.gr