Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Θεία Λειτουργία με άρωμα Αγίου Όρους στην Αγία Πετρούπολη

2 Απριλίου 2013

Θεία Λειτουργία με άρωμα Αγίου Όρους στην Αγία Πετρούπολη

31.03.2013_thomades_lit_5Την Κυριακή 31 Μαρτίου , στην θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως, έντονο ήταν το αγιορείτικο άρωμα.

Κατόπιν προσκλήσεως του Σχολάρχου, Επισκόπου Πετεργκώφ κ. Αμβροσίου, οι ιερομόναχοι Θωμάς και Φίλιππος της Καλύβης ”Θωμάδες” των Κατουνακίων προσήλθαν στην θεία Λειτουργία.

Οι Πατέρες βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ρωσσία, καθώς συμμετείχαν σε μουσικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Αγία Πετρούπολη.

Ο π. Φίλιππος λειτούργησε μαζί με τον Σχολάρχη και τους Πατέρες της Σχολής. Οι Αγιορείτες πατέρες έψαλλαν το Χερουβικό από το κέντρο του Ναού και γύρω τους ισοκράτησαν φοιτητές του Χριστιανικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρουπόλεως.

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Σχολάρχης μίλησε για την Θεολογία του σήμερα εορταζομένου Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά και για το μήνυμά της σε όλους τους Ορθοδόξους.

Ανέφερε, πως παρά τις διαφορές σε επίπεδο πολιτισμού, γλώσσας και εθίμων, η Θεολογία των Πατέρων αποτελεί το σημείο αναφοράς, προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ των.

Οι λόγοι του Αγίου περί Προσευχής, αναφέρουν πως η Προσευχή αποτελεί την κοινή γλώσσα των Ορθοδόξων. Σημείωσε μάλιστα, πως σχεδιάζει τον Ιούνιο μαζί με φοιτητές να επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Στη συνέχεια ο Σχολάρχης μαζί με τους Πατέρες και τους φοιτητές γευμάτισαν στην Τραπεζαρία της Σχολής.

Στο τέλος του γεύματος, οι Πατέρες ευχαρίστησαν τον Σχολάρχη και έψαλλαν προς τιμήν του Πολυχρόνιον.

Ο Σχολάρχης ανταπέδωσε ψάλλοντας μαζί με τους φοιτητές το ”Μνόγκαγια Λέτα”, το ”Χρόνια πολλά” κατά την ρωσική παράδοση.

Αντάλλαξαν δώρα με τον Σχολάρχη και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ακαδημίας.

31.03.2013_thomades_lit_1

31.03.2013_thomades_lit_6

Πηγή: romfea.gr