Γενικά Θέματα

Η πρώτη διαφημιστική πινακίδα που παράγει νερό από τον αέρα

6 Απριλίου 2013

Η πρώτη διαφημιστική πινακίδα που παράγει νερό από τον αέρα

diafimistiki-pinakida-nero-97734Άφθονο πόσιμο νερό παράγει μια διαφημιστική πινακίδα λίγο πιο έξω από τη Λίμα, στο Περού.

Η πρωτοποριακή πινακίδα, που δημιουργήθηκε από επιστήμονες τουΠανεπιστημίου Μηχανικής και Τεχνολογίας στη Λίμα σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Mayo Peru DraftFCB, διαθέτει ειδικά φίλτρα που μετατρέπουν την υγρασία του αέρα σε καθαρό νερό.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, στόχος τους ήταν να δείξουν με ευφάνταστο τρόπο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μπορούν να λυθούν με την μηχανική και την τεχνολογία.

Η διαφημιστική πινακίδα εγκαταστάθηκε στο χωριόBujama, στη μέση της ερήμου, όπου η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Παρά την ανομβρία και τις δύσκολες συνθήκες, η υγρασία στην ατμόσφαιρα της περιοχής φτάνει 98%και η συσκευή έχει ήδη παράξει πάνω από 9.000 λίτρα πόσιμου νερού, περίπου 96 λίτρα ημερησίως.

Ο μηχανισμός

Η πινακίδα αποτελείται στο εσωτερικό της από πέντε συσκευές που εξάγουν υδρατμούς από τον αέρα χρησιμοποιώντας έναν συμπυκνωτή και φίλτρα.

Το νερό αποθηκεύεται σε δεξαμενές στην κορυφή της πινακίδας. Όταν το νερό φιλτραριστεί καταλήγει μέσω αγωγού σε μια βρύση, προσβάσιμη σε όλους.

Το κόστος του μηχανισμού ανέρχεται σε 1.200 δολάρια.

Πηγή:econews