Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Φρικασέ με μανιτάρια

6 Απριλίου 2013

Φρικασέ με μανιτάρια

manitariastamnagathiΥλικά:

– 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
-400 γραμμάρια χόρτα (σπανάκι, βλήτα, μαρούλια ή ό,τι άλλο συνήθως χρησιμοποιεί η νοικοκυρά για φρικασέ)
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-1200ml νερό
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, νερό και άνιθο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα χρειαζόμαστε:

-χυμό 2 λεμονιών
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
– λίγο νερό

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε το φρικασέ.

Φωτογραφία: deipnosofismata.blogspot.com –

Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ