Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Αγρυπνία, προσευχή και μετάνοια για τη σωτηρία της Κύπρου

7 Απριλίου 2013

Αγρυπνία, προσευχή και μετάνοια για τη σωτηρία της Κύπρου

Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με οικονομικούς όρους λέει η Ιερά Σύνοδος της μεγαλονήσου

Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με οικονομικούς όρους λέει η Ιερά Σύνοδος της μεγαλονήσου

Η Ιερά Σύνοδος, σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η Κύπρος
Με αγρυπνία καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και με συνεχή προσευχή προς τον Θεό, με πνευματική ανάνηψη, μετάνοια, ανάνηψη και εγρήγορση, για τη σωτηρία της Κύπρου.

Η Ιερά Σύνοδος, σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη υπό  τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομοασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η Κύπρος και μελέτησε διάφορους τρόπους συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Η οικονομική κρίση ήλθε ως επακόλουθο της αυτονόμησής μας από τον Θεό και της προσκόλλησής μας στην ύλη. Η Ιερά Σύνοδος καλεί, ως εκ τούτου, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα σε πνευματική ανάληψη, μετάνοια, εγρήγορση και συνεχή προσευχή προς τον Θεό γιατί η κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνον με οικονομικούς όρους».
Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη εισήγηση του Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου και θα τελέσει το Σάββατο 13 προς την Κυριακή 14 Απριλίου, ολονύκτια αγρυπνία στην κεντρική Ιερά Μονή Κύκκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου καλώντας τον λαό να συμμετάσχει αθρόα.
Την απασχόλησε επίσης η στάση των ευρωπαίων εταίρων «οι οποίοι όχι μόνον δεν επέδειξαν την απαιτούμενη αλληλεγγύη ή έστω κατανόηση, αλλά αντιθέτως επέδειξαν πρωτόγνωρη εχθρότητα και πρωτάκουστη εκδικητικότητα στην περίπτωσή μας».
Αποφάσισε τέλος, να επεκτείνει τα μέτρα βοήθειας και αποφασίστηκε ότι κάθε Μητρόπολη να υποθηκεύσει την περιουσία της και να δίνει βοήθεια στον κόσμο.
Ο μητροπολίτης Πάφου ζήτησε απ΄αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία της Κύπρου να μετανοήσουν πρώτα και όταν μετανοήσουν και καταλάβουν το κακό που έκαναν, μόνοι τους να έρθουν το επιστρέψουν: «Αν αδυνατούν να το κάνουν από μόνοι τους, η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί του θέματος», είπε ο μητροπολίτης.

 Πηγή: tovima.gr