Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αυστραλία: Στο Πλευρό Της Κύπρου Η Ομογένεια

7 Απριλίου 2013

Αυστραλία: Στο Πλευρό Της Κύπρου Η Ομογένεια

australia-elliniki-ekklisia-αυστραλία-ελληνική-εκκλησίαΈρανος σε όλες τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας, θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή, προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στο μήνυμά του ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα, Γιάννης Ιακώβου, αναφέρει: «Θα ήθελα, με την ευκαιρία της απόφασης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας να περιαχθεί ειδικός δίσκος την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 σε όλους τους ανά την Αυστραλία ιερούς ναούς υπέρ του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, να ευχαριστήσω για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, που εμπράκτως θα ενισχύσει την προσπάθεια για ανακούφιση των πιεστικών αναγκών του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ως γνωρίζετε, ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και η ενέργεια αυτή, υπογραμμίζει ακόμη μια φορά την στήριξη και αλληλεγγύη προς τη δοκιμαζόμενη Κύπρο».

Εξάλλου την ευαισθητοποίησή της για τις δραματικές ώρες που διέρχεται η Κύπρος δείχνει η Ομογένεια του Σίδνεϊ και την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει ανοικτή συγκέντρωση, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι, για το πως μπορεί η παροικία να βοηθήσει τη Γενέτειρα.

Για τον σκοπό αυτό η Κυπριακή Κοινότητα της πόλης καλεί τις αδελφότητες, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες όλης της Ομογένειας, ελλαδικής και κυπριακής, αλλά και όλους τους συμπατριώτες να προσέλθουν στην συγκέντρωση της προσεχούς Κυριακής στο Κοινοτικό οίκημα στο προάστιο Stanmore.

«Στη σύσκεψη αυτή θα γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την εξεύρεση των καλύτερων και πιο αποτελεσματικών τρόπων, ώστε και εμείς οι Κύπριοι της διασποράς, να στηρίξουμε τους αδελφούς μας στην Κύπρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Μιχάλης Χριστοδούλου και πρόσθεσε: «Ο ελληνισμός των Αντιπόδων, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου ελληνισμού, όπως έχει ενεργήσει και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, θα είναι παρών στο προσκλητήριο για συμπαράσταση του κυπριακού λαού. Στόχος είναι αυτή η συμπαράσταση να πάρει έμπρακτη μορφή, γι’ αυτό και ζητούμε από τον κόσμο να προσέλθει με προτάσεις και εισηγήσεις, έτσι ώστε κι εμείς μετά να μπορέσουμε να κινηθούμε συντονισμένα ως Φορείς».

Πηγή: onlycy.com