Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Εθελοντές Γιατροί Κύπρου». Εξετάζουν δωρεάν όσους έχουν ανάγκη (Βίντεο)

7 Απριλίου 2013

«Εθελοντές Γιατροί Κύπρου». Εξετάζουν δωρεάν όσους έχουν ανάγκη (Βίντεο)

iatreioethelkyproy

Το ανθρώπινο πρόσωπό τους, δείχνουν στους οικονομικά εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου, οι οποίοι έστησαν ένα μικρό σύγχρονο ιατρείο στην Παλιά Λευκωσία και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς, εντελώς δωρεάν.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ULlnrBUWIew]

Της Μαρίνας Χατζηκώστα

Την ανθρωπιά και τις γνώσεις τους επιστράτευσαν οι Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου και τις έθεσαν στη διάθεση των πολιτών, προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που βιώνουν το πιο σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης.

Το κοινωνικό ιατρείο βρίσκεται στην παλιά Λευκωσία, στην περιοχή Τακτακαλά, απέναντι από το Δημοτικό Αγίου Κασσιανού και ανοίγει κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το Μεσημέρι, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, χημικών και εθελοντών όλων των ειδικοτήτων της υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης, τα μέτρα του μνημονίου για την Δημόσια Υγεία, αναμένεται να προκαλέσουν δραματική αύξηση των επισκεπτών στο κοινωνικό ιατρείο.

Το κοινωνικό ιατρείο εξυπηρετεί κυρίως άνεργους και χαμηλόμισθους πολίτες, καθώς και ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. Και απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Η οργάνωση των Εθελοντών Γιατρών της Κύπρου απηύθυνε έκκληση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το έργο της αλλά και για παραχώρηση χώρων σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, προκειμένου να δημιουργηθούν ανάλογα ιατρεία για ανακούφιση των ασθενών.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/04/06/euelontes-giatroi-kyproy-ejetazoyn-dwrea/