Ορθόδοξη πίστη

Στο Πλευρό Της Κύπρου Η Επιτροπή Των Συνόδων Των Επισκόπων Της ΕΕ

7 Απριλίου 2013

Στο Πλευρό Της Κύπρου Η Επιτροπή Των Συνόδων Των Επισκόπων Της ΕΕ

comeceΣτο πλευρό της Κύπρου τις δύσκολες αυτές ώρες βρίσκεται η Επιτροπή των Συνόδων των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) και εκφράζει την ελπίδα η αλληλεγγύη της Ένωσης να βοηθήσει το λαό να εξέλθει της κρίσης.

Σύμφωνα με μήνυμα το οποίο εστάλη την περασμένη βδομάδα στον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Ιωσήφ Σουέηφ από τον Πρόεδρο της COMECE  Καρδινάλιο Reinhard Marx η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο των προσευχών της Επιτροπής.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η  οικονομική κρίση, η οποία τις πρόσφατες εβδομάδες έγινε αισθητή εξαιρετικά δυνατή στην Κύπρο, είναι “η αιτία βαθιάς ανησυχίας  μεταξύ της ευρείας Ευρωπαϊκής οικογένειας, όμως αυτή την ώρα οι σκέψεις μας είναι στραμμένες ειδικά προς την Κύπρο, προς εσάς και προς τον κόσμο σας, δεδομένων των πολλών δεινών που οι πρόσφατες εξελίξεις θα έχουν προκαλέσει στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού, ειδικά εκείνους μέσα στην κοινωνία που είναι πιο ευπαθείς”. .

“Ως πρόεδρος της COMECE, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω για το ζωηρό ενδιαφέρον όλων των αρχιεπισκόπων συναδέλφων σας για εσάς και τον λαό σας σε αυτό το κρίσιμο σημείο στην ιστορία της χώρας σας”, αναφέρει ο Καρδινάλιος Marx.

Eκφράζει ακόμη την ελπίδα η αλληλεγγύη που δείχνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει το Κυπριακό λαό να εξέλθει από τις παρούσες οικονομικές δυσκολίες και τα δεινά να καταπραϋνθούν ώστε η χώρα να ευημερήσει και πάλι.

“Προσευχόμαστε όπως όλοι οι Κύπριοι πολίτες επωφεληθούν από μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από αρμονία και δικαιοσύνη για όλους”, καταλήγει στο μήνυμά του ο Καρδινάλιος.

Η  COMECE είναι  η Επιτροπή των Συνόδων των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 26 Επισκόπους που αντιπροσωπεύουν όλα τα Κράτη Μέλη .Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών είναι μέλος της COMECE και λαμβάνει μέρος στις τακτικές και ειδικές συνελεύσεις της καθώς και σε όλες τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες.

Πηγή: onlycy.com