Θεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστη

Η Γ΄Κυριακή των Νηστειών στο Πατριάρχειο Μόσχας (ΦΩΤΟ)

8 Απριλίου 2013

Η Γ΄Κυριακή των Νηστειών στο Πατριάρχειο Μόσχας (ΦΩΤΟ)

peristeri-mosxasΤου Αιμίλιου Πολυγένη

Κυριακή, 7 Απριλίου Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ημέρα αφιερωμένη στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, σύμβολο της πίστης μας.

Η Ρωσική Εκκλησία τίμησε επίσης σήμερα την ημέρα όπου κοιμήθηκε ο Άγιος Τύχων Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας.

Στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων και κληρικοί του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, τίμησε τους δύο Επισκόπους με τον παράσημο του Αγίου Αλεξίου (Μητροπολίτη Μόσχας) τρίτου βαθμού.

“Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, στους Επισκόπους οι οποίοι διακονούν με ζήλο και αυταπάρνηση της Ρωσική Εκκλησία”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε ενώπιον της λάρνακας του Αγίου Τύχωνα μια σύντομη δέηση.

Τέλος σύμφωνα με την παράδοση ο Πατριάρχης Μόσχας και μαθητές του Ορθόδοξου δημοτικού “Ραντονέζ”, ελευθέρωσαν περιστέρια έξω από τον Καθεδρικό Ναό του  Ευαγγελισμού στο Κρεμλίνο.

kremlino

 

kremlino13

 

kremlino1

 

kremlino2

 

kremlino3

 

kremlino4

 

kremlino5

 

kremlino6

 

kremlino7

 

kremlino8

 

kremlino9

 

kremlino10

 

kremlino11

 

kremlino12

Φωτογραφίες: Σ. Βλασώφ και Κ. Νοβοτάρσκι

Πηγή:romfea.gr