Ορθόδοξη πίστη

Αλιάδα (Σκορδαλιά με ψωμί)

9 Απριλίου 2013

Αλιάδα (Σκορδαλιά με ψωμί)

64172_10151511177704630_235573444_nΑλιάδα (Σκορδαλιά με ψωμί)Υλικά

1 κιλό ψίχα από χωριάτικο ψωμί
5-6 νυχάκια σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
80-100 γραμ. λάδι
λεμόνι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε το ψωμί.
Κοπανίζετε το σκόρδο σε γουδί πέτρινο μαζί με το αλάτι πολύ καλά.
Στύβετε το ψωμί και το ρίχνετε στο γουδί με το σκόρδο και το χτυπάτε καλά να γίνει λεία ελαστική μάζα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το λεμόνι και λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Η επιτυχία της κάθε σκορδαλιάς εξαρτάται από το καλό κοπάνισμα.
Σερβίρεται με βρασμένα χόρτα ή αμπελοφάσουλα ή βακαλάο βραστό.
Είναι πολύ ορεκτική και συνηθίζεται σχεδόν όλες τις εποχές.

Πηγή:  zoyridi.blogspot.it