Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Μια ελληνική εκκλησία στο Ροστόφ από τον Ιβάν!

11 Απριλίου 2013

Μια ελληνική εκκλησία στο Ροστόφ από τον Ιβάν!

26946Στην Ελλάδα μπορεί να τον γνωρίζουν οι περισσότεροι τώρα, αλλά στο Ροστόφ είναι γνωστός για τις ενέργειες του.

Την Κυριακή, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν παρών στην πρώτη λειτουργία του Καθεδρικού Ναού του Ροστόφ, αφού το ίδρυμα του βοήθησε στην ανέγερσή του.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ροστόφ κ. Μερκούριος, αφού συνεχάρη πρώτα τον ομογενή επιχειρηματία στη συνέχεια τον βράβευσε με την τιμή ως αρχιφύλακα του ναού, για τη βοήθεια στην κατασκευή του.

«Εδώ και πέντε χρόνια, γίνεται καθημερινή δουλειά για αυτό το γεγονός. Φυσικά, ο ναός, δεν είναι ακόμα έτοιμος. Αλλά ο Κύριος έλεγε σοφά, ότι αυτός ήταν σαν ένα πλοίο γεμάτο από χαρά. Νομίζω ότι οι περισσότεροι πιστοί της κοινωνίας μας, θα είναι πιο ασφαλείς, πιο ανεκτικοί, πιο ανθρώπινοι. Ελπίζω ότι αυτή η εκκλησία θα είναι ο πιο όμορφος ναός της πόλης. Πιστεύω ότι κάθε ιερέας θα είναι χαρούμενος να λειτουργήσει, έστω και μια φορά εδώ» είπε ο Ιβάν Σαββίδης στο περιθώριο της πρώτης λειτουργίας.

Η ανέγερση του ναού έγινε προς τιμήν της ελληνικής κοινότητας του Ροστόφ σε κοντινό σημείο από την παλιά ελληνική εκκλησία, η οποία γκρεμίστηκε για να γίνει θέατρο.

Με τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη και άλλων ομογενών της περιοχής, χτίστηκε ο νέος ναός, στον οποίο απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες για να ολοκληρωθεί.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, αυτές τις μέρες θα επισκεφθεί και το Άγιον Όρος.

Πηγή:.romfea.gr