Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Λεμεσός συμμετέχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό της NASA

12 Απριλίου 2013

Η Λεμεσός συμμετέχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό της NASA

spaceΗ Λεμεσός επιλέχτηκε να είναι μία από τις 20 πόλεις στην Ευρώπη ( 75 παγκόσμια), που θα φιλοξενήσουν το “International Space Apps Challenge”, που οργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, τη NASA και το οποίο στοχεύει στη συνεργασία ατόμων από όλο τον κόσμο, που θα προτείνουν πρωτοποριακές λύσεις που να αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος αλλά και καθημερινά κοινωνικά θέματα.

Η διήμερη εκδήλωση τεχνολογίας στην Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, φέρει το όνομα “Space Apps Challenge Limassol” και τη διοργάνωση του ανέλαβε ομάδα φοιτητών του ΤΕΠΑΚ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι και ιδιαίτερα προγραμματιστές, μηχανικοί, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, φοιτητής και όσοι μπορούν να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο, σε συγκεκριμένα θέματα – προκλήσεις, που έχουν δοθεί από τη NASA, ενώ οι δυο καλύτερες λύσεις που θα προταθούν στη Λεμεσό, θα σταλούν για να διαγωνιστούν με τις υπόλοιπες από όλον τον κόσμο και πολύ πιθανό να δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.

Για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αναγκαίο είναι να εγγραφεί μέσω της ιστοσελίδας http://spaceappschallenge.org/location/limassol, ενώ καλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους οτιδήποτε θα χρειαστούν για την εργασία τους, όπως φορητούς υπολογιστές, μολύβια και εργαλεία.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 18:00, στο κτήριο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη γωνία Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, στο κέντρο της Λεμεσού.

 Πηγή:onlycy.com