Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Ινδή ΥΦΕΞ εξέφρασε σταθερή στήριξη στην Κύπρο

13 Απριλίου 2013

Η Ινδή ΥΦΕΞ εξέφρασε σταθερή στήριξη στην Κύπρο

Preneet-KaurΤις σταθερές θέσεις αρχών της χώρας της υπέρ της ενότητας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναβεβαίωσε σήμερα η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Preneet Kaur.

Η Ινδή πολιτικός είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ινδίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Kaur, εκφράζοντας ειλικρινή συμπάθεια για τα δεινά που υφίστανται οι Κύπριοι πολίτες, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυπριακός λαός έχει τις αντιστάσεις για να υπερβεί τις δυσκολίες.

Τόνισε δε την ετοιμότητα της χώρας της να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη, μέσω διμερών συμφωνιών, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς των επιχειρήσεων και του τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν εκατέρωθεν οι διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Ινδίας προς την Κύπρο, στη βάση αρχών.

Συγχαίροντας την Ινδία για τα οικονομικά επιτεύγματά της, τα οποία δημιούργησαν προοπτικές για τη χώρα, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στη δυσχερή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Επισημαίνοντας τα δυσανάλογα αυστηρά μέτρα, που επιβλήθηκαν στην Κύπρο από την Τρόικα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η Κύπρος τέθηκε ενώπιον του οδυνηρού διλήμματος ενός σκληρού Μνημονίου ή της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.

Προειδοποίησε δε για τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις του πειραματικού αυτού μοντέλου που επιβλήθηκε στην Κύπρο, για το τραπεζικό σύστημα, την οικονομία και τους πολίτες της χώρας.

Υπογραμμίζοντας ότι η παρούσα οικονομική κρίση αποτελεί τη δεύτερη σκληρή δοκιμασία μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα αγωνιστεί και θα αντεπεξέλθει, όπως το έχει αποδείξει στο παρελθόν.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκαν εκατέρωθεν οι δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών και τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του θεσμού των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας προς επίτευξη του στόχου αυτού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Kaur, συνοδευόμενη από τον κ. Νεοφύτου, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ινδού πνευματικού και πολιτικού ηγέτη Mahatma Gandhi, πλησίον του κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την κ.Kaur συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο Ashok Kumar και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Πηγή:onlycy.com