Ορθόδοξη πίστη

Στον Ι.Ν Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως τιμήθηκε ο άγιος παιδομάρτυς Γαβριήλ του Ζβιέρκι Πολωνίας

15 Απριλίου 2013

Στον Ι.Ν Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως τιμήθηκε ο άγιος παιδομάρτυς Γαβριήλ του Ζβιέρκι Πολωνίας

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAΟ μικρός Γαβριήλ, ένας μεγάλος άγιος.

«ο Χριστός από εμάς εκείνο που ζητά, είναι η απροϋπόθετη πίστη μας, είναι η πίστη μας προς Εκείνον, είναι η πίστη μας προς τους ανθρώπους, είναι η πίστη μας προς την αγάπη και την ταπείνωση, την οποία ίδιος θα δείξει σε λίγες ημέρες απάνω εις τον Σταυρό».

Με τούτες τις φράσεις κατέληξε το λειτουργικό κήρυγμα του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, την Κυριακή 14 Απριλίου 2012, στο Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, όπου τιμήθηκε ένα παιδί ηλικίας 6 ετών, που απροϋπόθετα έχυσε το αίμα του για την πίστη Του.

Η Θεία Λειτουργία εντάχθηκε στα πλαίσια του δεκαήμερου εορτασμού, που οργανώθηκε από την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης, προς τιμή και μνήμη του μεγάλου άγιου της Ορθοδόξου Πολωνικής Εκκλησίας, Παιδομάρτυρος Γαβριήλ του εκ Ζβιέρκι.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργοί του επισκόπου παρέστησαν,ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Δωρίδος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Καλιόγλου της αυτής Μονής, ο Σέρβος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Jeremic,ο Αργείος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Καρκαγγέλης, οι εκ του Ναού κληρικοί Σεραφείμ Δημητρίου και Βασίλειος Ταξιαρχιώτης καθώς και οι διάκονοι Αστέριος Αποστόλου και Γεώργιος Σταθόπουλος.

Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν τα παρατεθέντα κόλλυβα του Αγίου, τα οποία και ευπρεπίσθηκαν υπό των πατέρων της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατακεκρυμμένης – Πορτοκαλούσας, Άργους.

Εν συνεχεία ο Επίσκοπος Γαβριήλ, μετέβη στο υποκείμενο του Ναού παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο οποίο τελείτε κάθε Κυριακή δεύτερη Θεία Λειτουργία και εκεί, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη, κήρυξε τον θείο λόγο.

Η τιμή του Πολωνού παιδομάρτυρος Γαβριήλ για την ενορία, ξεκίνησε από τις 28 Αυγούστου 2011, όπου εικόνα του Αγίου, μετά αποτμήματος εκ του αδιαφθόρου Ιερού Λειψάνού Του, προσφέρθηκε ως δώρο κοινωνίας και αγάπης, από την εκκλησιαστική κοινότητα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μπιαλίστοκ. Δυστυχώς το Ιερό Λείψανο εκλάπη από ανίερα και βέβηλα χέρια, αποκολληθέν εκ του εικονίσματος, λίγο καιρό μετά.

Το τρέχον έτος η εκκλησιαστική κοινότητα, εκτός του δεκαήμερου εορτασμού, αφιέρωσε το ημερολόγιο τσέπης στον παιδομάρτυρα Γαβριήλ, προκάλεσε την σύνταξη απολυτικίου και τροπαρίων για τον Άγιο, θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ορθόδοξη ζωή στην Πολωνία, ενώ διερευνάται και η δυνατότητα διορθοδόξου συναντήσεως νέων.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

DSC_0647

 

DSC_0650

 

φωτογραφία

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως