Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στη Συρία» υποστήριξε ο μητροπολίτης Ιλαρίων

16 Απριλίου 2013

«Ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στη Συρία» υποστήριξε ο μητροπολίτης Ιλαρίων

hilarion1 «Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή» απάντησε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ιλαρίων, σε σχετική ερώτηση φοιτητή, σε εκπαιδευτική εκδήλωση, στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιλαρίων επικαλέστηκε πληροφορίες από ιερωμένους του εκεί Πατριαρχείου, σε περιοχές μάλιστα όπου δρουν αντάρτες, ότι τα θύματα της βίας «είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων καταφεύγουν αλλού, είτε στη χειρότερη εξοντώνονται».

Εξέφρασε τη «λύπη» του, επειδή «δυτικές δυνάμεις», ενισχύουν τη συριακή αντιπολίτευση και τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποδαυλίζεται η αντιπαράθεση στη Συρία».
Κατά την ομιλία του με θέμα: «Εκκλησία και Εκπαίδευση στη σύγχρονη Ρωσία» ο μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισε ότι η εκκλησιαστική εκπαίδευση στη χώρα του αναπτύσσεται δυναμικά, μετά την ύφεση που υπήρξε κατά τη σοβιετική εποχή και κάλεσε τους Έλληνες ακαδημαϊκούς και φοιτητές να ενισχύσουν τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές και συνεργασίες.

Την ομιλία παρακολούθησαν οι φοιτητές και οι καθηγητές της σχολής, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, κ.α. Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πριν αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε επίσκεψη στο ‘Αγιον Όρος.

Πηγή:express.gr