Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Να τερματιστούν οι βρετανικές ασκήσεις στην Κύπρο

16 Απριλίου 2013

Να τερματιστούν οι βρετανικές ασκήσεις στην Κύπρο

untitled

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την αντίθεσή του για τη διενέργεια πολυήμερων στρατιωτικών ασκήσεων των Βρετανικών Βάσεων σε περιοχές της Επαρχίας Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την οχληρία και την ταλαιπωρία που θα προκαλέσουν στους κατοίκους της Επαρχίας Λεμεσού, οι βρετανικές στρατιωτικές ασκήσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, υπενθυμίζει, οι βρετανικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προκαλέσει και σοβαρές ζημιές σε περιουσίες των κατοίκων και στο φυσικό περιβάλλον.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θέτει θέμα για τις βρετανικές στρατιωτικές ασκήσεις και ζητά τον άμεσο τερματισμό τους. Η παρουσία των Βρετανικών Βάσεων, τονίζει, «δεν συνεπάγεται σήμερα και την αποδοχή τέτοιων καταστροφικών, για το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δραστηριοτήτων. Δεν αποδεχόμαστε τη χρησιμοποίηση της λιγοστής γης που μας άφησε η τουρκική κατοχή και η παρουσία του κατοχικού στρατού της Τουρκίας στην Κύπρο, ως πεδίο ασκήσεων μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Πηγή: http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/68398