Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οικολογικού ενδιαφέροντος οι “έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο” της Αυστραλίας – 330.000 αιτήσεις

16 Απριλίου 2013

Οικολογικού ενδιαφέροντος οι “έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο” της Αυστραλίας – 330.000 αιτήσεις

australia-kalyteres-douleies-98581Οικολογικού ενδιαφέροντος είναι οι τρεις από τις “έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο” που προσφέρει η Αυστραλία με τις αρχικές αιτήσεις να ξεπερνούν τις330.000 από ανθρώπουςπροερχόμενους από 196 χώρες.

Αυτή τη στιγμή έχουν προεπιλεγεί 40.000 βιογραφικά με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν ένα μικρό βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο να εξηγούν γιατί πιστεύουν ότι είναι οι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Στις 24 Απριλίου οι διοργανωτές, δηλαδή ο οργανισμός Τουρισμού της Αυστραλίας θα ανακοινώσει τις 25 κορυφαίες υποψηφιότητες για κάθε θέση εργασίας και οι 18 κορυφαίοι θα ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να περάσουν από συνέντευξη.

Οι έξι άνθρωποι που θα πάρουν τις δουλειές θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουνίου.

Ο μηνιαίος μισθός είναι 50.000 δολάρια Αυστραλίας και ακόμα 50.000 για έξοδα διαμονής και σίτισης για συμβόλαιο έξι μηνών.

Ποιες είναι όμως οι έξι πολυπόθητες δουλειές;
Chief “funster” (κωμικός) στη Νέα Νότια Ουαλία,lifestyle photographer (φωτογράφος μόδας) στη Μελβούρνη, taste master (γευσιγνώστης) στη Δυτική Αυστραλία και ακόμα τρεις με “άρωμα οικολογίας”park Ranger (‘Δασοφύλακας’ στο Κουήνσλαντ), wildlife caretaker (προστάτης της άγριας ζωής) στη Νότια Αυστραλία και outback adventurer (Εξερευνητής της έρημης αυστραλιανής ενδοχώρας) στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας .

Οι περιγραφές των θέσεων εργασίας περιλαμβάνουν “το να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια σε κατασκήνωση ανάμεσα σε θάμνους”, “να μιλάς σε καγκουρό και να αγκαλιάζεις κοάλα” και να “γνωρίσεις τα καλύτερα εστιατόρια, παμπς, μπυραρίες, winebars και ψαροταβέρνες”.

Μεταξύ των video αιτήσεων που στάλθηκαν στους διοργανωτές ήταν κι εκείνη ενός άνδρα που έστειλε βίντεο με τον ίδιο να παίζει μαξιλαροπόλεμο στους δρόμους της Ν.Υόρκης και να χορεύει με τα εσώρουχά του στο υπόγειο σιδηρόδρομο.

Όπως δήλωσε ο Άντριου Μακ Εβόι, διευθύνων σύμβουλος του αυστραλιανού “ΕΟΤ”, “έξι πολύ χαρούμενοι άνθρωποι θα αποκτήσουν τη δουλειά των ονείρων τους και θα έχουν μια καταπληκτική ευκαιρία να εργαστούν και να παίξουν σε μια υπέροχη χώρα, αποκτώντας μια εμπειρία που θα τους αλλάξει τη ζωή”.

Και στα δικά μας.

Πηγή:econews