Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους – Σινά

17 Απριλίου 2013

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους – Σινά

[el]image1 (76)Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους – Σινά

 5 – 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Παράδοση είναι πλέον για το μοναστήρι μας η διοργάνωση προσκυνηματικών εκδρομών στους Αγίους Τόπους.

Ο Πανάγαθος Θεός μας αξίωσε πολλές φορές να  δώσουμε την ευκαιρία σε αρκετούς πιστούς να εκπληρώσουν τον ευλογημένο πόθο αυτού του προσκυνήματος.

Πρόκειται πράγματι για σταθμό στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Αρκεί να συλλογιστεί κανείς πως αυτά τα μέρη καθαγιάστηκαν από την παρουσία του Θεανθρώπου Χριστού, ότι αξιώνεται να προσκυνήσει εκεί όπου  γεννήθηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε ο Κύριος μας, καθώς και πλήθος άλλων τόπων όπου έλαβαν χώρα θαυμαστά γεγονότα.

Εκτός από την πείρα μας στην επιτυχία του προσκυνήματος συμβάλει τα μέγιστα το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Ορθόδοξα Προσκυνήματα”.

Ευχόμεθα να αποτελέσει πόθο της καρδιάς κάθε Χριστιανού ο ευλογημένος αυτός σκοπός.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως η Ιερά Μονή μας προγραμματίζει- με την χάρη του Θεού-προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπου και στο Σινά, Από 5 έως 15 Ιουλίου 2013

Η επίσκεψη και η προσκύνηση στα αγιασμένα χώματα από την επί γης παρουσία του Θεανθρώπου Χριστού είναι μια σπουδαία ευλογία και θαυμαστή εμπειρία για κάθε πιστό. Γι’ αυτό πάντοτε η προσκύνηση στους Αγίους Τόπους αποτελούσε όνειρο ζωής για κάθε ευσεβή Χριστιανό.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μια μικρή γεύση της χαράς και της μεγαλειότητας του προσκυνήματος μέσα από το αρχείο φωτογραφιών και βίντεο από παλαιότερες εκδρομές που διοργάνωσε η Μονή μας, όπως επίσης και να προμηθευθεί το πρόγραμμα με σχετικές πληροφορίες για το  προσκύνημα που πρόκειται με την Χάρη του Θεού να πραγματοποιηθεί.

Αρχείο Φωτογραφιών παλαιοτέρων εκδρομών στους Αγίους Τόπους

Ένα μικρό δείγμα από παλαιότερα προσκυνήματα.

Πρόγραμμα προκυνήματος στους Αγίου Τόπους από 5 έως 15 Ιουλίου 2013

  

ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

5-15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2394032215

Με την υποστήριξη του Ταξιδιωτικού Γραφείου

Ορθόδοξα Προσκυνήματα*

Ανθέων 84 Ν.Επιβάτες Θεσσαλονίκη

1η ημέρα Παρασκευή 5 Ιουλίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στις από όπου με πτήση της Aegean αναχωρούμε για Αθήνα στις 20:35 (8:35 βράδυ). Άφιξη στην Αθήνα στις 21:25 (9:25 βράδυ). Αναχώρηση για Τελ Αβίβ με την πτήση της Aegean στις 22:40 (10:40 βράδυ). Άφιξη στο Τέλ Αβίβ στις 00:30+1 (12:30 βράδυ). Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.

1ηΔιανυκτέρευση

2η ημέρα Σάββατο 6 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Ξενάγηση στα Ιεροσόλυμα

Ξεκούραση και θα ακολουθήσει ξενάγηση στην παλαιά πόλη.

Πραιτώριο:

(τόπος δίκης και φυλάκισης του Χριστού) αυτό ήταν το μέγαρο όπου διέμενε ο Ρωμαίος ηγεμόνας Πόντιος Πιλάτος, διεξάγονταν οι δίκες και φυλακίζονταν οι εγκληματίες. Εδώ έσυραν οι Εβραίοι τον Κύριο για να καταδικαστεί. Εδώ εμπαίχθηκε, φραγγελώθηκε και φυλακίσθηκε.

Οδός του Μαρτυρίου:

Θα ακολουθήσουμε την μαρτυρική πορεία του Κυρίου μας από το Πραιτώριο προς τον Αγιο Γολγοθά. Κύρια σημεία που θα συναντήσουμε: το βράχο όπου ακούμπησε με το χέρι Του ο Χριστός, τον τόπο όπου έπεσε και κατόπιν αγγάρευσαν τον Σίμωνα τον Κυρηναίο για την μεταφορά του Σταυρού και το σπίτι της Αγίας Βερονίκης όπου η Αγία σκούπισε τον ιδρώτα και το αίμα από το πρόσωπο του Κυρίου.

Πανίερος Ναός της Αναστάσεως:

Το ιερότατο προσκύνημα σ΄ολόκληρο τον κόσμο…

Τον ιερό αυτόν ναό έκτισε η Αγία Ελένη (325-335 μ.Χ.) στο πέρασμα του χρόνου καταστράφηκε και ξανακτίσθηκε αρκετές φορές.

α.) Αγία Αυλή:

Σ΄αυτον τον χώρο γίνεται η τελετή του Νιπτήρος την Μ.Πέμπτη.

β.) Ο ιερός και φρικτός Γολγοθάς:

Καθώς μπαίνουμε στο Ναό της Αναστάσεως αμέσως δεξιά ανεβαίνουμε στον φρικτό Γολγοθά (5,50μ.από το δάπεδο του ναού) όπου σήμερα υπάρχει διαμορφωμένος ναός. Κάτω από την Αγία Τράπεζα υπάρχει το άνοιγμα όπου στήθηκε ο Σταυρός του Κυρίου μας. Στην νότια πλευρά της Αγίας Τραπέζης διακρίνεται ρωγμή στο βράχο η οποία δημιουργήθηκε από τον σεισμό την ώρα της Σταυρώσεως.

γ.) Η Αγία Αποκαθήλωση: Ακριβώς μπροστά στον Άγιο Γολγοθά βρίσκεται ο τόπος όπου ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος απέθεσαν το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου, αφού Το κατέβασαν από το Σταυρό, για να Του αποδώσουν νεκρικές τιμές.

δ.) Ο Πανάγιος Τάφος: Λίγα μέτρα πιο πέρα δεσπόζει τι Ιερό Κουβούκλιο το οποίο είναι δίχωρο. Στο πρώτο μέρος φυλάσσεται ο Άγιος Λίθος, δηλαδή τμήμα από την ταφόπετρα με την οποία σφράγισαν τον Τάφο του Χριστού, ενώ στο δεύτερο βρίσκεται ο Πανάγιος και Ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας.

ε.) Ο κυρίως ναός: Απέναντι από το Ιερό Κουβούκλιο θα αντικρίσουμε τον Ναό της Αναστάσεως (νωρίτερα ο ίδιος όρος αναφέρθηκε για να δηλώσει ολόκληρο το οικοδόμημα) όπου θα εισέλθουμε διά μιάς μεγαλοπρεπούς αψίδος της “Βασιλικής Καμάρας”.

στ.) Παρεκκλήσια: Μέσα στο ίδιο οικοδόμημα υπάρχουν και τά εξής παρεκκλήσια όπου θα προσκυνήσουμε: 1)”Μη μου άπτου”, στον τόπο αυτό ο Κύριος Αναστημένος εμφανίστηκε στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή και δεν της επέτρεψε να Τον αγγίξει, 2) Της Μικρής φυλακής του Χριστού, 3) της “Φραγγελώσεως”,

4) “Διαμερίσαντο”, 5) του Αγίου Λογγίνου, 6)των “Κλαπών” ,7) του Δικαίου Αδάμ,

8) του Αγκανθίνου Στεφάνου, 9) της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α.

Το Βράδυ θα παραβρεθούμε στην Αγρυπνία που θα τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο.

2η Διανυκτέρευση

3η ημέρα Κυριακή 7 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και ξενάγηση:

α) Πύλη Αγίου Στεφάνου: Από αυτήν διήλθε ο Πρωτομάρτυρας οδηγούμενος στο μαρτύριο.

β) Ιερά Μονή Αγίων Ιωακείμ και Άννης: Σ’ αυτόν τον τόπο βρισκόταν το σπίτι των Αγίων Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία.

γ) Φυλακή Αποστόλου Πέτρου: Από αυτήν αποφυλακίστηκε ο Απόστολος με την παρέμβαση Αγγέλου.

ε) Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

στ) Γεθσημανή: Τάφος της Θεοτόκου.

Εισερχόμενοι στο ναό θα συναντήσουμε μία κλίμακα με 48 σκαλοπάτια πού μας κατεβάζει στον κυρίως ναό πού είναι σταυρόσχημος. Στο 22ο σκαλοπάτι υπάρχουν δύο παρεκκλήσια των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου και οι τάφοι τους, και αριστερά του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος. Στο μέσον της εκκλησίας δεσπόζει το Ιερό Κουβούκλιο όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας μας.

ζ) Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου: Τόπος μαρτυρίου του πρωτομάρτυρος.

η) Κήπος Γεθσημανή: Αγαπημένος τόπος προσευχής του Χριστού. Εδώ συνέβη και η προδοσία. Σήμερα υπάρχει ναός των Παπικών πού ονομάζεται «Βασιλική της αγωνίας». Στο εσωτερικό του θα προσκυνήσουμε το βράχο όπου προσευχόταν γονατιστός ο Κύριος πρίν από την σύλληψή Του.

3η Διανυκτέρευση

4η ημέρα Δευτέρα 8 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχώρηση:

α) Βηθλεέμ:

Θα επισκεφθούμε το Άγιο Σπήλαιο για να προσκυνήσουμε τον τόπο της Γεννήσεως και την Αγία Φάτνη.

β) Χωριό των Ποιμένων

γ) Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβοιάρχου

δ) Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου

ε) Ιερά Μονή Προφήτη Ηλιού

στ) Ιερά Μονή Καταμόνας

ζ) Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού

η) Ορεινή

4η Διανυκτέρευση

5η ημέραΤρίτη 9 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση:

α) Φρέαρ του Ιακώβ: Τόπος όπου συνομίλησε ο Κύριος με την Σαμαρείτιδα και μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος

β) Όρος Θαβώρ:

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το Άγιο και Θεοβάδιστο όρος Θαβώρ, όπου, ο Κύριος μεταμορφώθηκε μπροστά στους τρείς μαθητές Του. Έχει ύψος 562 μ.

γ) Αγία Πόλη Ναζαρέτ:

Σ΄ αυτήν τήν πόλη η Παναγία Παρθένος έλαβε τήν χαρμόσυνη είδηση της συλλήψεως του Θεανθρώπου. Ο Ναός, αφιερωμένος στόν « Ευαγγελισμό», είναι κτισμένος δίπλα στήν πηγή άπ΄όπου η Θεοτόκος αντλούσε νερό και εκεί όπου έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός Της.

δ) Κανά της Γαλιλαίας: Ο τόπος όπου ο Θεάνθρωπος θαυματούργησε για πρώτη φορά. Θα προσκυνήσουμε στο μοναστηριακό ναό του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου μέσα στον οποίο σώζονται δύο από τις πέτρινες υδρίες (στις οποίες το νερό μετεβλήθηκε σε κρασί). Κοντά στο μοναστήρι υπάρχουν ερείπια από την οικία του Αποστόλου Ναθαναήλ

ε)Ιορδάνης Ποταμός:

Θα τελεσθεί Αγιασμός.

στ) Καπερναούμ:

Παραλιακή πόλη της Τιβεριάδος εδώ έγινε η κλήση των μαθητών Ανδρέου και Πέτρου στο Αποστολικό αξίωμα. Στην εποχή του Χριστού είχε πολλούς κατοίκους. Υπήρχε συναγωγή και τελωνείο λόγω της μεγάλης εμπορικής κίνησης, σ’ αυτό εργαζόταν ο Απόστολος Ματθαίος πρό της κλήσεώς του. Επίσης ήταν το κέντρο των κηρυκτικών εξορμήσεων του Κυρίου και εδώ επιτέλεσε αρκετά θαύματα, σήμερα υπάρχει Ορθόδοξο Μοναστήρι μ’ έναν ωραιότατο ναό των Αγίων Αποστόλων.

ζ) Όρος Μακαρισμών:

Φεύγοντας από την Καπερναούμ, δεξιά συναντούμε το ” Όρος των Μακαρισμών ” όπου ο Κύριος εξεφώνησε την ” επί του όρους ομιλία” Του. Σ’ αυτήν κεντρικό σημείο κατέχουν οι ” Μακαρισμοί ” (εξ ών και το όνομα). Στα πεδινά του βουνού ο Χριστός χόρτασε θαυματουργικά το πλήθος των 5.000 ανδρών σύν τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

η) Τιβεριάδα:

Θα προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

5η Διανυκτέρευση

6η ημέρα Τετάρτη 10 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση:

α) Ιερά Μονή Χοτζεβά:

Κτίσθηκε τον 5ο αιώνα από τον Άγιο Ιωάννη τον Χοτζεβίτη. Η παράδοση συνδέει τον τόπο με δύο Δικαίους, τόν Προφήτη Ηλία και τον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Ο πρώτος, γύρω στα 900 π.χ. κατέφυγε εδώ για να κρυφθεί σ’ ένα σπήλαιο (βρίσκεται πάνω από το Καθολικό της Μονής). Τροφή του έφερνε ένα κοράκι κάθε δειλινό. Εννέα αιώνες αργότερα ο Ιωακείμ είχε στην ιδιοκτησία του όλη αυτήν την περιοχή. Ερχόταν στο ίδιο σπήλαιο καί προσευχόταν για να του χαρισθεί παιδί. Εδώ πήρε την υπόσχεση από το Θεό για τη γέννηση της Παναγίας.

β) Σαραντάριο Όρος:

Σ’ αυτόν τον τόπο διέμεινε ο Κύριος 40 ημέρες, μετά την βάπτισή Του, νηστεύοντας και προσευχόμενος. Εδώ δέχτηκε τους τρείς πειρασμούς από τον Διάβολο. Στήν κορυφή του βουνού υπάρχει μοναστήρι.

γ) Ιεριχώ:

Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου όπου σώζεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος

δ) Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου του Ιορδανίτου:

Είναι κτισμένη πάνω από το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε ο Ιωσήφ με την Παναγία και τον νεογέννητο Χριστό, οδεύοντας προς τη Αίγυπτο.

ε-1) Ιερά Μονή Μάρθα και Μαρίας:

Η Βηθανία (=οίκος φοινίκων) απέχει 2χλμ. από τήν Ιερουσαλήμ. Έχει 5000 κατοίκους. Το Καθολικό της Μονης τιμάται στήν Ανάσταση του Λαζάρου καθώς καί στις δύο αδελφές του Μάρθα και Μαρία. Μέσα στο ναό φυλάσσεται ο Λίθος όπου κάθησε ο Χριστός μετά τη συνάντηση με τη Μάρθα αναμένοντας τη Μαρία.

ε-2β) Τάφος του Αγίου Λαζάρου:

Απέχει 1χλμ. από τη Μονή. Δυστυχώς στα χέρια των Μωαμεθανών και γι’ αυτό είναι εντελώς απεριποίητος. Ο Αγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του κατέφυγε στην Κύπρο όπου βαπτίσθηκε από τους Αποστόλους και χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου (Λάρνακας). Εκεί έζησε 30 χρόνια μέχρι τον θάνατο του. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει δύο τάφους.!

ζ) Ιερά Μονή Μικρής Γαλιλαίας

6η Διανυκτέρευση

7η ημέρα Πέμπτη 11 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΙΝΑ

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου. Άφιξη στα σύνορα από όπου μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Επιβίβαση στο Λεωφορείο και με νότια κατεύθυνση στην χερσόνησο του Σινά θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Άφιξη στο Ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Στην συνέχεια προαιρετική πεζοπορική ανάβαση* για την Αγία κορυφή του Όρους Χωρήβ 2.240μ. Εκεί βρίσκεται και ο Ναός της Αγίας Τριάδος.

Αυτός είναι ο ιερός τόπος όπου ο Μωυσής έλαβε από τον Θεό τις δέκα εντολές και συνομίλησε επανειλημμένως με αυτόν. Δείπνο. Διανυκτέρευση

7η Διανυκτέρευση

8η ημέρα Παρασκευή 12 Ιουλίου ΣΙΝΑ

Το πρωί θα παρακολουθήσουμε την Θεία λειτουργία και στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης όπου και θα παραλάβουμε το αναμνηστικό δαχτυλίδι. Θα ξεναγηθούμε στο Οστεοφυλάκιο, στην Φλεγόμενη και μη κατακαιόμενη Βάτο , θα θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη και την πινακοθήκη της Μονής και το πηγάδι του Ιοθώρ. Το απόγευμα θα παραβρεθούμε στον εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στην συνέχεια προαιρετική επίσκεψη στην Σκήτη των Φοινίκων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η Διανυκτέρευση

9η ημέρα Σάββατο 13 Ιουλίου ΣΙΝΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

9η Διανυκτέρευση

10η ημέρα Κυριακή 14 Ιουλίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινό και Ξενάγηση

α) Ιερά Μονή Αγίου Ιακώβου Του Αδελφόθεου

β) Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

γ) Ιερά Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης:

Η έδρα της Αγιοταφικής αδελφότητος.

δ) Τάφος του Προφήτη Δαυίδ

ε) Υπερώο:

Είναι μία μεγάλη αίθουσα στή θέση της οποίας βρισκόταν το σπίτι της Μαρίας, μητέρας του Ευαγγελιστού Μάρκου. Σ’ αυτό έλαβαν χώρα σπουδαία γεγονότα:

1) Ο Μυστικός Δείπνος, 2) Η πρώτη εμφάνιση του Αναστημένου Ιησού στούς συγκεντρωμένους μαθητές, εκτός του Θωμά, 3) Η δεύτερη εμφάνισή Του και η «ψηλάφησις» του Θωμά, 4) Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στούς μαθητές.

στ) Οικοία Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστή

ζ) Αγία Σιών

Προαιρετικά θα επισκεφτούμε

η) Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους

θ) Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου

ι) Μεγάλη Παναγία

ια) Ιερά μονή Αγίου Σπυρίδωνος

ιβ) Ιερά Μονή Αρχαγγέλων

ιγ) Ιερά Μονή Αγίου Ευθυμίου

ιδ) Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

ιε) Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος 6ηΔιανυκτέρευση

10η Διανυκτέρευση

11η ημέρα Δευτέρα15 Ιουλίου ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχωρούμε για Αθήνα στις 07:00 το πρωί με πτήση της Αegean . Άφιξη στην Αθήνα στις 09:00. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 10:35 το πρωί. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 11:25.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013

Σας παρακαλούμε να μας δώσετε μια έγχρωμη φωτοτυπία των διαβατηρίων σας καί να μας τά παραδώσετε τουλάχιστον 30 ημέρες πρίν την αναχώρηση μας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣH

1 A3 127 G 05JUL 5 SKGATH HK50 2035 2125

2 A3 928 G 05JUL 5 ATHTLV HK50 2240 0030+1

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

3 A3 929 G 15JUL 1 TLVATH HK50 0700 0900

4 A3 110 G 15JUL 1 ATHSKG HK50 1035 1125

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. Αεροπορικό εισητήριο Θεσ/νίκη- Αθήνα-Τέλ Αβίβ- Αθήνα -Θεσ/νίκη

2. Φόροι αεροδρομίων.

3. Φόροι Συνόρων

4. Φόρος Σινά

5. Είσοδος στον Τάφο του Αγίου Λαζάρου

6. Μετάβαση με Λεωφορειάκια στο Θαβώρ

7. Μετάβαση με Λεωφορειάκια στον Άγιο Σάββα

8. Διανυκτερεύσεις στα Ιεροσόλυμα σε ξενοδοχείο (Α’ κατηγορίας) με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά.

9. Δύο διανυκτερεύσεις στο Σινά με πρωινό και γεύμα

10. Ταξιδιωτική ασφάλεια προσκυνητών

11. Μεταφορές με σύγχρονα κλιματιζόμενα λεωφορεία.

12. Φιλοδωρήματα οδηγών λεωφορείων (υποχρεωτικά στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Ποτά, Είσοδοι σε Μουσεία, Τηλέφωνα, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

*Με την υποστήριξη του Ταξιδιωτικού Γραφείου

Ορθόδοξα Προσκυνήματα

Ανθέων 84 Ν. Επιβάτες Θεσσαλονίκη

Τηλ-Fax:0030-23920 575 12-9 2312 201 333 Kινητό Eλλάδα: 6947 333 113

Κινητό Ισραήλ:0543410883 Kινητό Αίγυπτο:0146063298

www.proskinimata.gr / info@proskinimata.gr

Άξιο το Προσκύνημά σας!

 Πηγή:impantokratoros.gr