Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τέσσερα προβατάκια «επιστρατεύτηκαν» σε κήπους του Παρισιού

17 Απριλίου 2013

Τέσσερα προβατάκια «επιστρατεύτηκαν» σε κήπους του Παρισιού

125524-parisiprobata4_287298089Τέσσερα μικρά μαύρα πρόβατα ανέλαβαν καθήκοντα μηχανών του γκαζόν στους κήπους των Αρχείων του Κράτους, στο Παρίσι. Η «επιστράτευσή» τους έγινε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που, εάν πετύχει, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε μια προσπάθεια να βρουν μια πιο «πράσινη» εναλλακτική στις συμβατικές μηχανές που λειτουργούν με καύσιμο, οι υπεύθυνοι των αρχείων είχαν ζητήσει από το δήμο να τους στείλει ένα γάιδαρο, όμως η χρήση προβάτων κρίθηκε καταλληλότερη.

Τα ζώα ύψους 60 εκατοστών ανήκουν στη σπάνια ποικιλία Ουεσάν, η οποία έχει τις ρίζες της στην ομώνυμη νήσο, ανοιχτά της Βρετάνης. Μάλιστα τα συγκεκριμένα πρόβατα είχαν αφανιστεί από το νησί για πολλές δεκαετίες, κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, όμως σώθηκαν μετά τον εντοπισμό λίγων ζώων σε εκτροφεία της ηπειρωτικής Γαλλίας.

Τα τέσσερα πρόβατα στοίχισαν στο δήμο 255 ευρώ. Αυτού του πιλοτικού προγράμματος προηγήθηκε η… ανάθεση, πέρυσι, από το Μουσείο του Λούβρου σε δύο κατσίκες να βόσκουν στους παρακείμενους Κήπους του Κεραμεικού.

«Μπορώ να φανταστώ το ίδιο να συμβαίνει στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη… ακόμη και στο Τόκιο» δήλωσε στο δίκτυο France 24 η διευθύντρια της υπηρεσίας χώρων πρασίνου στο δήμο Φαμπιέν Ζιμπουντό. «Γιατί να μη φέρουμε πρόβατα ακόμη και στον Πύργο του Άιφελ;»

Πηγή:tvxs.gr