Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αύρα Θαλασσινή

19 Απριλίου 2013

Αύρα Θαλασσινή

AfisaAvraThalassini

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στις 8:30 μ.μ., στον Πολυχώρο της Αγιορείτικης Παράδοσης στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ταξιδεύουμε με Αύρα Θαλασσινή στο Αιγαίο και τη Μικρά Ασία με την Καίτη Κουλλιά, τον Κυριάκο Γκουβέντα και τον Γιώργο Ματθαίου.

Η Καίτη Κουλλιά γνήσια νησιώτισσα του Αιγαίου, καθώς κατάγεται από το νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο, συμμετέχει σε μουσικό – θεατρικές παραστάσεις καταγράφοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαίους του είδους της ελληνικής μουσικής παράδοσης μεταξύ των οποίων η αείμνηστη Δόμνα Σαμίου, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Χρίστος Τσιαμούλης κ.α.

Στη συντροφιά μας θα βρίσκεται και ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, όντας Θρακιώτης, μιας και κατάγεται από το Σουφλί. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 150 δίσκους, σε εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους συνθέτες (Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταμάτης Σπανουδάκης κ.α.) Είναι από τα ιδρυτικά μέλη και εξάρχων μουσικός της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

προσκληση_ΑΥΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

Συνταξιδιώτης μας θα είναι επίσης και ο λαουτίστας Γιώργος Ματθαίου με οικογενειακές καταβολές από την Ανατολική Θράκη. Η μαθητεία του κοντά σε σημαντικούς δασκάλους της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε σταθμό για την καθιέρωσή του ως σολίστ στα ανατολίτικα όργανα νέι, φλογέρες, κλαρίνο, ταμπουρά, σάζι και λαούτο.

Αγιορείτικη Παράδοση

Πολυχώρος

Εικόνες – Βιβλία – Είδη Αγίου Όρους

Β. Παύλου Μπακογιάννη 4

Λαγκαδάς

23940 25151 www.agioritikiparadosi.gr ingo@agioritikiparadosi.gr

Πηγή: http://www.vatopedi.gr/2013/04/%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%ae/