Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της βουλής τίμησε λειτουργό της ΑΗΚ που έσωσε ψαρά από πνιγμό

21 Απριλίου 2013

Ο Πρόεδρος της βουλής τίμησε λειτουργό της ΑΗΚ που έσωσε ψαρά από πνιγμό

12496Το σταυρό που του είχε δώσει η μάνα του έδωσε ο ψαράς Γιώργος Γεωργίου στο διασώστη του, λειτουργό της ΑΗΚ, χειριστής μηχανών στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού, Στέλιο Στυλιανού, ο οποίος το πρωί της 16ης Μαρτίου 2013 έπεσε στη θάλασσα, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, για να τον σώσει όταν η βάρκα του γέμισε νερά λόγω της φουρτούνας και κινδύνευε να πνιγεί στη θαλάσσια περιοχή του Βασιλικού.

Στην εκδήλωση για να τιμηθεί ο Στέλιος Στυλιανού από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Στυλιανού δέχθηκε με δάκρυα στα μάτια το δώρο από τον Γεωργίου ενώ ο Γιαννάκης Ομήρου του επέδωσε την τιμητική πλακέτα λέγοντας: «για να αποτελεί η πράξη σου παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

Η τελετή έγινε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της ΑΗΚ, Χαράλαμπου Τσουρή, του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, Δώρου Αχιλλέως, του Προέδρου του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου, Νεόφυτου Παπαμιλτιάδους, του ψαρά Γιώργου Γεωργίου, της οικογένειας του Στέλιου Στυλιανού, της συζύγου, των τριών παιδιών του και της μητέρας, αλλά και άλλων επισήμων.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας, περιπτώσεις και συμπεριφορές σαν αυτές μας διαβεβαιώνουν πως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης, πως δε χάθηκαν όλα, αφού η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά που χαρακτηρίζουν το λαό μας δεν υπέστησαν κανένα “κούρεμα” και καμιά περικοπή.

Ο Στέλιος Στυλιανού, πρόσθεσε αναφερόμενος στο περιστατικό, χωρίς κανένα δισταγμό έπεσε στο νερό και μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες κολύμπησε περίπου τετρακόσια μέτρα από την ακτή, για να διασώσει από βέβαιο πνιγμό έναν καθ’ όλα άγνωστό του άνθρωπο, θέτοντας τη δική του ζωή σε άμεσο κίνδυνο. «Ο Στέλιος επέδειξε γενναιότητα, αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Εντούτοις, ο ίδιος προτίμησε να τηρήσει σιγή γι’ αυτή του τη γενναιοψυχία, θεωρώντας ότι απλώς έπραξε το καθήκον του, γεγονός που τον τιμά ακόμα περισσότερο».

Γι’ αυτό, συνέχισε, ως άνθρωπος, αλλά και με την πολιτική του ιδιότητα ως Προέδρου της Βουλής θέλησε να συγχαρεί τον Στέλιο για τη φιλαλληλία και το απαράμιλλο ήθος του «και να πω ότι τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο δεν πρέπει να μένουν απαρατήρητες, αλλά να τυγχάνουν επιβράβευσης από την πολιτεία, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Χαράλαμπος Τσουρής ανέφερε ότι ο Στέλιος Στυλιανού με την πράξη του «έρχεται να θυμίσει σε όλους μας ότι παρά τις όντως πολύ δύσκολες στιγμές που ζούμε τον τελευταίο καιρό, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπό μας δεν έπαψε να μας χαρακτηρίζει ως λαό». Μας υπενθυμίζει επίσης, πρόσθεσε, ότι τα χαρακτηριστικά αυτά του λαού μας είναι τα σημαντικότερα εφόδια για την επάνοδο στην ομαλότητα και την επαναφορά μας σε ρυθμούς προόδου και ανάπτυξης. Εξέφρασε δε την περηφάνια όλων στην ΑΗΚ για τον Στέλιο Στυλιανού και τη σιγουριά ότι η οικογένειά του είναι αυτή την ώρα συγκινημένη και περήφανη για τον ίδιο.

Ο κ. Τσουρής τίμησε με ειδική πλακέτα τον Στέλιο Στυλιανού, όπως και ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου που του απένειμε την περγαμηνή ανακήρυξης γενναίου αλτρουιστή ενώ το φλωρίνειο παράσημο γενναιότητας επέδωσε ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δώρος Αχιλλέως.

Ο Πρόεδρος του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου, Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους εξέφρασε συγκίνηση γιατί τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής ο Στέλιος Στυλιανού, κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.

Στη γραπτή αντιφώνησή του ο Στέλιος Στυλιανού εξέφρασε συγκλονισμό και συγκίνηση για την απόδοση τιμών προς το πρόσωπό του, «για κάτι το οποίο εγώ θεώρησα ως απλό καθήκον. Σε μένα θα αρκούσαν οι επαινετικές επιστολές των προϊσταμένων μου».

Εκείνη τη σημαδιακή μέρα, ανέφερε, κατά τη στιγμή του συμβάντος, όταν πήρε την απόφαση να τρέξει προς διάσωση του τότε άγνωστου συνανθρώπου του και σημερινού φίλου Γιώργου Γεωργίου, πίστευε ότι είχε τις δυνάμεις για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. «Ευτυχώς, ο Θεός μας βοήθησε και όλα πήγαν καλά».

Έκανε δε αναφορά στην ενέργεια του προϊσταμένου του, Υπεύθυνου Μηχανικού Βάρδιας, Χρίστου Παπαριστοδήμου, που όταν έλαβε το μήνυμα έτρεξε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης στην αίθουσα ελέγχου, όπου βρίσκονταν και ζήτησε βοήθεια. Η όλη στάση του, είπε, του έδωσε το επιπλέον θάρρος και δύναμη για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή.

Πηγή:onlycy.com