Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

1η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στο Πεδίο του Άρεως με είσοδο ελεύθερη από 12 έως 28 Απριλίου

21 Απριλίου 2013

1η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στο Πεδίο του Άρεως με είσοδο ελεύθερη από 12 έως 28 Απριλίου

tromaktiko19Φέτος για 1η χρονιά, ανοίγει τις πύλες της η ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση στο Πεδίον του Άρεως από τις 12 έως τις 28 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 09.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η απόκτηση Ελληνικών ανθεκτικών φυτών, ποιοτικά ελεγμένων, από…όλους τους κατοίκους της Αττικής.

Η υπεύθυνη και σωστή ενημέρωσή για τη φροντίδα και τη συντήρηση των φυτών και η σωτηρία του πλανήτη μας, είναι υποχρέωση όλων μας!

Απευθείας από τον Έλληνα παραγωγό στον καταναλωτή σε προσιτές τιμές, πάνω από 100 φυτωριούχοι με περισσότερα από 1000 είδη φυτών, σας περιμένουν για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα πιο όμορφα λουλούδια και φυτά για το σπίτι ή το γραφείο σας.

Ο Ανθοκομικός συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής θεωρεί στις μέρες μας πρώτη ανάγκη την προώθηση του πρασίνου στην Αθήνα, και όχι μόνο.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους, στους Δήμους και στις οργανώσεις για την ανάπτυξη του πρασίνου. 

Οι Έλληνες παραγωγοί τονίζουν την συμβολική και ουσιαστική σημασία αυτής της έκθεσης. Σε μια Αθήνα γεμάτη τσιμέντο και νέφος παροτρύνουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το μεγάλο πρόβλημα και να γεμίσει κάθε ελεύθερο χώρο, εσωτερικό και εξωτερικό, με πράσινα φυτά. Το πράσινο δεν είναι πολυτέλεια, είναι πνοή ζωής.

Ο Ανθοκομικός συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής επιμένει Ελληνικά! Αποδείχθηκε περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια ότι ο κόσμος στηρίζει το Ελληνικό φυτό, αφού το μήνυμα «Φυτεύτε μόνο Ελληνικά φυτά, καλλιεργημένα από Ελληνικά χέρια γιατί είναι πιο ανθεκτικά» έγινε κυριολεκτικά βίωμα στον καταναλωτή.

Κύριος στόχος και σκοπός είναι να γίνει γνωστός ο ρόλος των Ελλήνων συνεταιρισμένων καλλιεργητών- παραγωγών καλλωπιστικών φυτών και λουλουδιών και στο κοινό και στην πολιτεία, για να μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο η Ελληνική ανθοκομία.

Όλη η Αθήνα και τα προάστια αξίζει να επισκεφθούν τη γιορτή των λουλουδιών, για να δουν, να μυρίσουν, να νιώσουν, να λύσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν για ένα καλύτερο μέλλον πιο πράσινο και πιο καθαρό.
Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι σώζοντας από ένα λουλούδι, σώζουμε τον πλανήτη και τις ζωές των παιδιών μας…

Και να μην ξεχνάμε ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε επιλογές περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον και πως η ενημέρωση είναι απαραίτητη για την προστασία του πρασίνου και ολόκληρης της γης.

tromaktiko20

Λίγα λόγια για τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής:
Ο αγροτικός ανθοκομικός συνεταιρισμός φυτωριουχων Αττικής ιδρύθηκε το έτος 1960 και σήμερα αριθμεί 300 ενεργά μέλη –πρωτογενεις παραγωγούς οι οποίοι καλλιεργούν σε γλάστρα, φυτά εσωτερικού, εξωτερικού χώρου και δένδρα, στην γεωγραφική περιοχή των δήμων Αττικής και όμορων νόμων και καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής στην ελληνική αγορά.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του δημιούργησε με ιδία κεφάλαια στην θέση Αμυγδαλεζα στις Αχαρνές έναν χώρο 35 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 10 στρέμματα είναι θερμοκήπιο και τα 25 υπαίθριος χώρος όπου στεγάζεται η ανθαγορα και από την οποία διακινείται μόνο με χονδρική πώληση το 80% της ελληνικής παραγωγής στους μόνιμους πελάτες (ανθοπωλεία – κέντρα κήπου –
έμποροι λαϊκών αγορών – κηποτεχνες – εργολάβοι δημοσίων έργων) και στους έκτακτους (δήμοι – δημόσια έργα – εξαγωγές – ανθοκομικές εκθέσεις).

Πρέπει να τονιστεί ότι οι Έλληνες παραγωγοί προσπαθούν συνέχεια για την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων τους και τα έχουν καταφέρει αφού έχουν γίνει ανταγωνιστικοί έναντι των εισαγόμενων φυτών που δυστυχώς έχουν κατακλυσει την αγορά.
tromaktiko21

Μπείτε και στη σελίδα στο facebook για να μαθαίνετε τα νέα του Συνεταιρισμού μας: http://www.facebook.com/synfat?fref=ts

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr