Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και Ζωή

Aπαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου

23 Απριλίου 2013

Aπαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου

regorios-yohanna-ibrahimΤρόμος μήπως ο Μητροπολίτης έχει την τύχη του ελληνορθόδοξου ιερέα που βρέθηκε στραγγαλισμένος κοντά στη Δαμασκό

Έμπειροι αναλυτές τους οποίους το “Αγιορείτικο βήμα”συμβουλεύτηκε δεν αποκλείουν την εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ 

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Οσο περνούν οι ώρες και δια της διπλωματικής οδού δε διαφαίνεται λύση ο τρόμος που πλανάται διεθνώς είναι μήπως ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος έχει την…τύχη του ελληνορθόδοξου ιερέα που βρέθηκε πρόσφατα στραγγαλισμένος κοντά στη Δαμασκό!
Υπενθυμίζεται πως ο Ελληνορθόδοξος ιερέας ιερουργούσε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Qattana και είχε απαχθεί από τους αντάρτες στη Συρία.

Ο ιερέας διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού.

Γενοκτονία
iereas
Το μόνο σίγουρο είναι πως η απαγωγή του κ. Παύλου ήρθε να επιβεβαιώσει τη φρίκη που ζουν όλο αυτόν τον καιρό οι Ελληνορθόδοξοι στην πολεμική ζώνη της Συρίας. Ο Μητροπολίτης Λουκάς ο οποίος υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας πολύ πρόσφατα είχε περιγράψει με τα πλέον μελενά χρώματα την κατάσταση.
“Μέχρι σήμερα 138.000 Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί έχουν εκδιωχθεί από τις εστίες τους, ενώ παράλληλα καταστρέφονται συστηματικά χριστιανικές εκκλησίες, ορθόδοξες και καθολικές, όπως επίσης και μοναστήρια. Πρόκειται για γενοκτονία βάσει του θρησκεύματος, όμως. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές”, έλεγε χαρακτηριστικά.

Παιχνίδια εξουσίας
eikona(239)
Το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαγωγή δεν μπορεί μέχρι στιγμής να το πει κάνείς με απόλυτη βεβαιότητα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν πως πρόκειται για αντάρτες, αλλά μια πρόσφατη δήλωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ προκαλεί ερωτήματα. Ο Ασαντ λοιπόν δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος μάλιστα χάρισε γενική αμνηστία… Γενική αμνηστία για όλα τα εγκλήματα; Ακόμη και για μια ενδεχόμενη δολοφονία Μητροπολίτη; Το σενάριο είναι αποτροπιαστικό, αλλά υπαρκτό….
Έμπειροι αναλυτές τους οποίους το “Αγιορείτικο βήμα” συμβουλεύτηκε δεν αποκλείουν την εμπλοκή του καθεστώτος Άσαντ στην απαγωγή ως μοχλό πίεσης προς τη Δύση.

Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση, τέλος, προκαλεί και η σιωπή της Τουρκίας για το θέμα παρά το γεγονός πως η απαγωγή έγινε κοντά στα σύνορά της…

1611905

Του Αιμίλιου Πολυγένη 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr θύμα απαγωγής έπεσε πριν λίγες ώρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.

Το άκουσμα της είδησης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, και ο Πατριάρχης κ. Ιώαννης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ ο διάκονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο σκοτώθηκε.

Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, μας ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.

Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

Νεότερη ενημέρωση:

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.

Επίσης να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε άμεσα με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, όπου του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Πηγές:agioritikovima.grromfea.gr