Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Μητροπόλεως Κύκκου

26 Απριλίου 2013

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Μητροπόλεως Κύκκου

pantopoleio1Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου, τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως στον Κάτω Πύργο.

Πρόκειται για ακόμη μία προέκταση του φιλανθρωπικού έργου και δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου, που μαζί με το όλο ποιμαντικό και πνευματικό έργο της, αλλά και τα κοινωφελή ιδρύματά της, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμπερίστατους αδελφούς μας που έχουν πραγματική ανάγκη, στους χαλεπούς τούτους καιρούς που διανύουμε.

Στόχος της τοπικής Εκκλησίας, όπως τόνισε και στην ομιλία του ο Πανιερώτατος, είναι το κοινωφελές αυτό κατάστημα να ενισχύσει τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και να χαρίζει αγάπη και παρηγοριά στους ανθρώπους που στερούνται των απαραιτήτων αγαθών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Επεσήμανε, επίσης, ότι καθημερινά όλο και περισσότερο καθίσταται προφανές ότι στην πατρίδα μας διαμορφώνεται ένα δυσμενές κλίμα βαθειάς οικονομικής υφέσεως, με ορατό πλέον αποτέλεσμα σημαντικά κοινωνικά στρώματα να οδηγούνται σταθερά σε μια σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και της ποιότητας ζωής τους.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις εγκληματικές αποφάσεις των αδίστακτων εταίρων μας στο Γιούρογκρουπ, αλλά κυρίως των τραπεζιτών και των πολιτικών μας, οι οποίοι μας με τις εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις τους μας οδήγησαν στη δεινή αυτή σημερινή κρίση. «Πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε «για να ικανοποιηθεί, αφ’ ενός το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και αφ’ ετέρου να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν».

Εξέφρασε, ακολούθως, τον ιδιαίτερο θαυμασμό του για την επιδεικνυόμενη και ιδιαιτέρως συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, γιατί ακριβώς υπάρχουν οικογένειες που πράγματι έχουν ανάγκη και επεσήμανε ότι πρέπει με διάκριση να παρέχεται η βοήθεια και να υπάρχει εχεμύθεια γιατί, όπως τόνισε, «ο κύπριος είναι αξιοπρεπής».

Ο Κύκκου Νικηφόρος, αφού επαίνεσε και ευχαρίστησε όλους τους κοπιάσαντες για την επίτευξη του Θεάρεστου τούτου έργου, τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία, η Μητρόπολη και η Μονή Κύκκου θα συνεχίσουν να διακονούν και να ενισχύουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα είναι κοντά στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την πολυποίκιλη κρίση που έχει ξεσπάσει στην Πατρίδα μας.

Τέλος διεμήνυσε, για μια ακόμη φορά, προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στη Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας δεν πρέπει να πεινάσει κανείς άνθρωπος, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Πηγή: Romfea.gr