Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αρχιεπίσκοπος: ”Μια οικογένεια έχει χαρές, αλλά και λύπες” (ΦΩΤΟ)

27 Απριλίου 2013

Αρχιεπίσκοπος: ”Μια οικογένεια έχει χαρές, αλλά και λύπες” (ΦΩΤΟ)

keso8Του Γιώργου Φερδή

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη σε Πασχαλινή εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Ο κ. Ιερώνυμος έτυχε θερμής υποδοχής από τον αντιπρόεδρο του Κ.Ε.Σ.Ο. Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη και κληρικούς της Ι. Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι διακονούν εθελοντικά σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την εκδήλωση, τονίζοντας ότι “μια οικογένεια έχει χαρές, λύπες και δυσκολίες. Χρειάζεται όμως τα μέλη της να μοιράζονται την χαρά και την λύπη”

“Ο άνθρωπος σε πολλές περιόδους της ιστορίας αντιμετωπίζονταν ως ένα αντικείμενο εκμεταλλεύσιμο, υπάρχει όμως και η Χριστιανική τοποθέτηση που λέει ότι ο άνθρωπος είναι εικόνα Θεού”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: “Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όπου φαίνεται έρημος τόπος να μπορούμε να κάνουμε οάσεις, ώστε αυτός που περπατάει στην έρημο να μπορεί να βρει ίσκιο και νερό για να ξεκουραστεί”.

“Είναι δύσκολο να κάνουμε την γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να εμποδίσουμε να γίνει κόλαση. Αυτή είναι η αποστολή μας”, τόνισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι “όλες οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης με πρώτη την Εκκλησία, έχουνε δώσει στο Δήμο το σπίτι τους και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον κόσμο”.

keso1

keso2

keso3

keso4

keso6

keso7

keso9

Πηγή:romfea.gr