Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τον κ. Μάρτιν Σουλτς

29 Απριλίου 2013

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τον κ. Μάρτιν Σουλτς

132Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στις 22 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σουλτς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήταν μια σοβαρή συνάντηση, πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση και συμφώνησα με τον Πρόεδρο ότι θα πρέπει να προσπαθήσει το συντομότερο να κάνουν το παν για την αναζωογόνηση της οικονομίας και της χώρας, και χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα μέτρα. Κάποια από αυτά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα προσπαθήσω να συζητήσω στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων εδώ είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα πρόγραμμα δανειοδότησης γι’ αυτές τις επιχειρήσεις, για να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική κρίση».

Πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η κεφαλαιακή επάρκεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά 10 δις ευρώ και σημείωσε ότι πρέπει να εξευρεθούν μέτρα που θα δίνουν ελπίδα στον κόσμο. «Είναι το χρέος μας ως Ευρωπαίοι να το κάνουμε αυτό», κατέληξε.

Πηγή: «Η Κύπρος σήμερα», τεύχος 13, 26 Απριλίου 2013, Ηλεκτρονική Έκδοσις Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Υπουργείο Εσωτερικών, Λευκωσία – Κύπρος

 

 

Πηγή: