Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δέηση από τον Προικοννήσου Ιωσήφ για τη σωτηρία του απαχθέντα Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

30 Απριλίου 2013

Δέηση από τον Προικοννήσου Ιωσήφ για τη σωτηρία του απαχθέντα Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου

Μητροπολιτης Προικοννήσου ΙωσήφΤην Κυριακή των Βαΐων στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιά τελέστηκε από το Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ δέηση για τη σωτηρία του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου που έχει απαχθεί πρόσφατα από τρομοκράτες μαζί με τον Επίσκοπο των Συροϊακωβιτών του Χαλεπίου, καθώς και για τη σωτηρία όλων των Χριστιανών της Συρίας που υφίστανται ανελέητο διωγμό από μέρους των φονταμεταλιστών ισλαμιστών που αντιμάχονται τη Συριακή κυβέρνηση.

 

Στο κήρυγμά του ο λειτουργός Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ καταφέρθηκε λάβρος εναντίον του συστηματικού διωγμού των Χριστιανών της Συρίας που παίρνει τις διαστάσεις πογκρόμ.

Μίλησε για τις δολοφονίες των ιερέων, τις καταστροφές των εκκλησιών, τον εξαναγκασμό των χριστιανικών μαζών να εγκαταλείψουν άρον-άρον τις προαιώνιες εστίες τους και για την απαγωγή τώρα του Μητροπολίτη Παύλου, ενός αγιασμένου Ιεράρχη όπως τον χαρακτήρισε, με σκοπό την πλήρη ισλαμοποίηση της περιοχής, που συμβαίνει να είναι μια από τις αρχέγονες εστίες του Χριστιανισμού. 

Είπε ακόμη ο λόγιος Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι η λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», για τους Χριστιανούς είναι ένας «βαρύς χειμώνας» και μια «κατάμαυρη νύχτα», μια περίοδος σκληρού διωγμού και δοκιμασίας και κάλεσε τους Χριστιανούς να προσεύχονται θερμά για τους Χριστιανούς αδελφούς μας της Συρίας και για το Μητροπολίτη Παύλο.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ ανέπεμψε τη δέηση μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης που είχε μεταδοθή σε όλο το εκκλησίασμα.

Σε ερώτησή μας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ μας είπε ότι η πρωτοβουλία για τη δέηση υπέρ του Μητροπολίτη Παύλου και των Χριστιανών της Συρίας ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων ήταν του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβ. κ. Ιωσήφ μας είπε ότι γνωρίζεται προσωπικά με τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο από το 2002 και τον αγαπά και εκτιμά απεριόριστα, καθώς πρόκειται για έναν σοφό, ενάρετο και άγιο Ιεράρχη, «της ημετέρας παιδείας μέτοχο» και φιλέλληνα, όπως είπε, πού λαμπρύνει ολόκληρη την Εκκλησία.

Έτσι θλίβεται ιδιαίτερα και πονά για όσα του συμβαίνουν και μάλιστα τη Λειτουργία των Βαΐων την είχε αφιερώσει σ΄ αυτόν, γι’ αυτό και τον μνημόνευσε ξεχωριστά στη Μεγάλη Είσοδο.

Η ακολουθία μεταδιδόταν από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» της Μητροπόλεως Πειραιώς, απ΄ όπου και προμηθευθήκαμε τα ακουστικά αποσπάσματα πού παραθέτουμε και ευχαριστούμε γι’ αυτό τον ωραίο εκκλησιαστικό ραδιοσταθμό.

Ακούστε το κύρηγμα του Σεβασμιωτάτου Προικονήσου Ιωσήφ…

Πηγή:agioritikovima.gr