Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τρόφιμα σε άπορους από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλης

30 Απριλίου 2013

Τρόφιμα σε άπορους από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλης

thumb_640

Δέκα τόνους κρέατος και διαφόρων ειδών τροφίμων μοίρασε προχτές σε περίπου εξακόσιες οικογένειες του νησιού το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, έχοντας να παρουσιάσει σημαντικό έργο στον τομέα της στήριξης ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σίτισής τους.

Μέλη του ταμείου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, μαζί με τον πατέρα Κάλλιστο Αναστασίου ενίσχυσαν τις οικογένειες αυτές κάτι που είχαν πραγματοποιήσει και τα Χριστούγεννα  διανέμοντας συνολικά δώδεκα τόνους τροφίμων.

Αυτό είναι μέρος μόνο από το έργο του φιλόπτωχου το οποίο ενισχύει άπορους συνανθρώπους μας και με χρήματα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να πληρώσουν χρέη και λογαριασμούς.

Στη διανομή τροφίμων όσο και στο έργο που επιτελείται, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πατέρας Κάλλιστος παρουσία των μελών του ταμείου Ζηνοβίας Χατζηδάκη, Φώτη Μπάρδου, Στέργου Παρασκευά και Λίνας Φωστιέρη, κατά την οποία δήλωσε τα εξής:
“Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, ο Θεός να χαρίζει υγεία, χαρά, αγάπη, υπομονή, θάρρος και ελπίδα. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να μακρυγορήσω και να σας κουράσω.

Σας αναφέρω λοιπόν συνοπτικά τα εξής:
Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολής μας, τις εορτές των Χριστουγέννων μοίρασε στις ενορίες της πόλης, 12 τόνους τρόφιμα σε 600 οικογένειες. Το ίδιο επιτελέστηκε και τώρα στις εορτές του Πάσχα και μάλιστα συγκεκριμένα χθές δόθηκαν τρόφιμα σε άλλες τόσες οικογένειες, περίπου 10 τόνοι. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι το φιλόπτωχο Ταμείο, δίνει τρόφιμα και τις καθημερινές ημέρες.

Στο διάστημα αυτό των 3 μηνών από τις αρχές του χρόνου έως και τις αρχές του Απρίλη, δόθηκαν σε άλλες περίπου 500 οικογένειες, τρόφιμα.

Το έργο όμως του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 σήμερα δόθηκαν χρήματα από τη μητρόπολη της τάξεως των 15.000 ευρώ για την κάλυψη θεμάτων υγείας, φαρμάκων, εισιτηρίων ενοικίων σπιτιών, λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΡ και άλλα.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι το έργο μας είναι καθολικό και πολύπλευρο και προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε και να ανακουφίσουμε τον πόνο και τη θλίψη των συνανθρώπων μας. Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε την επιείκειά σας και την κατανόησή σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, είναι καθήκον μας να καλύψουμε τη μερίδα της ευθύνης που μας αναλογεί.

Γι’ αυτό επίσης δε το λόγο και όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως Ρόδου προσφέρουν αθόρυβα και ουσιαστικά τα μέγιστα προς τις ενορίες τους. Το έργο ενός κληρικού δεν είναι μόνο φιλανθρωπικό. Είναι και αγιαστικό και ποιμαντικό και παρηγορητικό.

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ευχαριστεί και ευγνωμονεί:
1) Το Σύλλογο Αποφοίτων Ελλήνων Φοιτητών Ιταλίας
2) Το σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου
3) Όλα τα τοπικά σούπερ μάρκετ.

4) Τον κ. Αντώνιο Φραγκεσκάκη
5) Τον κ. Ιωάννη Χατζηνικολάκη
6) Τον κ. Φίλιππο Κυριακούλη

7) Τα ραδιοταξί Διαγόρας
8) Τον πατέρα Φιλήμονα Πόκια που μας φιλοξένησε στην ενορία του Αγίου Χριστοφόρου
9) Όλα τα τοπικά κανάλια και τις εφημερίδες και ιδιαίτερα τον εκκλησιαστικό σταθμό της μητροπόλεώς μας Θάρρι.

Για την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και ανάδειξη του κοινωνικού και ποιμαντικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας”.

11579

 

Πηγή: http://rodiaki.net/article.php?id=252160&catid=5&maincatid=1