Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Ηνωμένες Πολιτείες

1 Μαΐου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Ηνωμένες Πολιτείες

IERONYMOSΤου Θεόδωρου Καλμούκου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 15 μέχρι τις 23 Μαΐου, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα ξεκινήσει την επίσκεψη του από τη Βοστώνη, όπου θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, η οποία θα του απονείμει επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα Θεολογίας, στα πλαίσια των τελετών της αποφοίτησης και απονομής των πτυχίων το Σάββατο 18 Μαΐου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαΐου θα χοροστατήσει στον Εσπερινό, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Σχολής και θα ομιλήσει στους φοιτητές.

Από τις μέχρι τώρα υπάρχουσες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου την Κυριακή 19 Μαΐου θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ανάμεσα στους αρχιερείς που θα τον συνοδεύουν αναμένεται να είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδος Ιερωνύμου συνιστά ιστορικής σημασίας εκκλησιαστικό γεγονός διότι είναι η πρώτη φορά κατά τα τελευταία πενήντα τουλάχιστον χρόνια που Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέπτεται την Ομογένεια της Αμερικής. Υπενθυμίζεται ότι δεν είχε επιτραπεί στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να πραγματοποιήσει ποτέ επίσημη επίσκεψη. Είχε έλθει στη Νεκρώσιμη Ακολουθία και τον ενταφιασμό του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το 2005 χωρίς ωστόσο να προστεί της Ακολουθίας, αλλά απλώς εκφώνησε επικήδειο λόγο.

Επίσης, στο παρελθόν προ του Χριστοδούλου είχε έλθει στην Αμερική ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αλλά ιδιωτικώς για ιατρικούς λόγους.

Ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος Ιερώνυμος χαίρει της εκτίμησης της πλήθουσας Ομογένειας της Αμερικής, ενώ το φιλανθρωπικό του έργο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που διέρχεται οικονομική κρίση η Ελλάδα, γίνεται συχνά αιτία θετικών σχολίων από πολλούς.

Πηγήekirikas.com