Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Pinobo: Ένα ελληνικό application κάνει διεθνή καριέρα!

1 Μαΐου 2013

Pinobo: Ένα ελληνικό application κάνει διεθνή καριέρα!

thumb

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα της μιζέριας, της κακομοιριάς, της κατάπτωσης. Υπάρχουν ακόμα λαμπερά μυαλά, νέοι άνθρωποι με φωτεινές ιδέες, εργατικά παιδιά που δεν το βάζουν κάτω με τη δικαιολογία της κρίσης. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν και μας κάνουν ακόμα περήφανους διεθνώς. Η iTabloid παρουσιάζει σήμερα την ιστορία 4 νέων Ελληνόπουλων που παρουσίασαν μια δική τους εφαρμογή και, όχι μόνο μάγεψαν τον κολοσσό Microsoft, όχι μόνο πήραν μια ελληνική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά άνοιξαν το δρόμο ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας. Το μέλλον, τους ανήκει, αφού το application που δημιούργησαν είναι ήδη στον αέρα και, το κυριότερο, δωρεάν. Προλάβετέ το…

Ανάμεσα σε χιλιάδες ιδέες, η Microsoft -και χιλιάδες γνώστες της τεχνολογίας που κλήθηκαν να ψηφίσουν- έδωσαν στα 4 Ελληνόπουλα τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας της εταιρίας “Windows Startup Challenge”. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

pinobo1-651x1024

Ο Χρήστος Αλατζίδης, ο Κώστας Καρολεμέας, ο Αποστόλης Λιανός και ο Σπύρος Ξένος, είναι τέσσερις ανήσυχοι νέοι που έχουν ιδέες, όνειρα και πολλή όρεξη να παλέψουν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα αυτά! Ακόμα και αν η κρίση έχει επηρεάσει όλους μας σε σημαντικό βαθμό, δεν είναι διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, να σταματήσουν να αγωνίζονται και να παραδώσουν τα όπλα.

Έτσι τις πρώτες μέρες του 2013, σε ένα καφέ κάπου στη Δάφνη και ενώ το χιόνι έπεφτε στην πρωτεύουσα, συναντήθηκαν για να συζητήσουν γύρω από επιχειρηματικές ιδέες που είχαν και που ήθελαν να τους δώσουν πνοή. Ο Χρήστος “έριξε” μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για έναapplication το οποίο θα σου έδινε την ελευθερία να έχεις έναν δικό σου, προσωπικό χώρο όπου θα μπορείς ελεύθερα να τοποθετήσεις, να σύρεις, να περιστρέψεις, να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις τα πράγματά σου και ό,τι έχει αξία για εσένα, κάτι σαν ένα ψηφιακό φελλοπίνακα ένα πράγμα!

Γρήγορα κατάλαβαν ότι το “κλικ” μέσα τους είχε γίνει και “κόλλησαν” με την ιδέα! Ακολούθησαν πυρετώδεις συναντήσεις και skype-meetings όπου “έχτιζαν” το προϊόν. Δουλεύοντας (ακόμη και σήμερα) παράλληλα με τις κανονικές τους δουλειές, που έχουν για να τους συντηρούν -γιατί μόνο αυτό κάνουν- και ο καθένας στον τομέα του, συνεργάστηκαν αρμονικά ώστε να “γεννηθεί” το Pinobo. Ο Κώστας, με την εμπειρία του σε νεοφυείς εταιρίες (startups) και τις ατελείωτες γνώσεις του γύρω από τον προγραμματισμό και την επιχειρηματικότητα, ο Σπύρος με το αστείρευτο σε ιδέες μυαλό και το απίστευτο χέρι που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γραφιστική ικανότητά του, ο Αποστόλης, η “φρέσκια” νότα της ομάδας, με ειδίκευση (και “πώρωση”!) στη Στρατηγική και το Μάρκετινγκ και τέλος, φυσικά ο Χρήστος, ο δημιουργός της ιδέας και μαθηματικός guru του προγραμματισμού, όλοι μαζί έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες ουκ ολίγα πράγματα:

Η 2η θέση στο στάδιο της ψηφοφορίας του παγκόσμιου διαγωνισμού της Microsoft “Windows Startup Challenge” με 968 ψήφους και 1376 likes μέσα σε 7 μέρες, η αμφιλεγόμενη συμμετοχή στο Athens Startup Weekend, η επιλογή του pinobo να είναι, αρχικά, ένα από τα δώδεκαstartups που θα συμμετέχουν στο Zerofund (ανάμεσα σε περισσότερα από 150 startups) και έπειτα η πρόκρισή του στις 6 ομάδες που θα διεκδικήσουν στον τελικό την 1η θέση που οδηγεί στην Αμερική και στο 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης “Mind the Bridge” είναι τα “καύσιμά” τους για να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος να “χτίζουν” το όνειρό τους, την τρέλα τους!

Τι είναι το Pinobo- πώς θα το κατεβάσετε δωρεάν

Το Pinobo είναι ένα application το οποίο σου επιτρέπει να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό social board και να εκφράσεις τη δημιουργικότητα σου. Μπορείς να διακοσμήσεις τον πίνακά σου συνδυάζοντας φωτογραφίες, εικόνες, βίντεο, σημειώσεις, κείμενα,links, pins, χάρτες, widgets κ.α. είτε δικά σου, είτε από το διαδίκτυο, και να φτιάξεις ένα board που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις μπορείς να μοιραστείς το board σου με τους φίλους σου και να ανταλλάξετε ιδέες και αντικείμενα!

To Pinobo συναντά το Leap Motion

«Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι καταφέραμε επιτυχημένα να συνδυάσουμε το Pinobo με τη νέα τεχνολογία Leap Motion 3D! Πλέον οι χρήστες μπορούν να χειρίζονται το Pinobo με τα χέρια και να απογειώσουν με αυτό το τρόπο τη συνολική εμπειρία ! Αυτό κατέστει δυνατό ύστερα από πολλές ώρες δοκιμών και αρκετά τεστ όμως τελικά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.

Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας στο βίντεο:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=giDNEp0c29c]

Το Leap Motion είναι μια μικρή πλέον συσκευή που συνδέεται στον υπολογιστή μέσω USB και αναγνωρίζει gestures. Αυτό σημαίνει ότι κινήσεις των χεριών στον αέρα μπορείς να παίξεις games και αν διαχειριστείς καταστάσεις που μέχρι σήμερα ήθελαν ποντίκι και πληκτρολόγιο. Το Leap Motion βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και θα κοστίζει $80 δολάρια στα “ράφια των καταστημάτων”.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το Pinobo, ή να το δοκιμάσετε, καθώς αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το Public Preview , απλά επισκεφθείτε την ιστοσελίδα : www.pinobo.com