Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ποιός είναι ο Γιώργος Δασκαλέας που τιμήθηκε «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία Πηγή: Ποιός είναι ο Γιώργος Δασκαλέας που τιμήθηκε «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία

3 Μαΐου 2013

Ποιός είναι ο Γιώργος Δασκαλέας που τιμήθηκε «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία Πηγή: Ποιός είναι ο Γιώργος Δασκαλέας που τιμήθηκε «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία

daskaleasΣτο κατάμεστο Εθνικό Παλάτι του Πολιτισμού στο Κίεβο, παρουσία των κορυφαίων πολιτικών, πανεπιστημιακών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων της χώρας πραγματοποιήθηκε η 17η τελετή απονομής των Βραβείων της χρονιάς. Ως «άνθρωπος της χρονιάς 2012» βραβεύτηκε ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Δασκαλέας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κρατικό θεσμό στην Ουκρανία στον οποίο βραβεύονται άνθρωποι που ξεχωρίζουν στις επιστήμες, στον πολιτισμό και στην οικονομία.

Ο κ. Δασκαλέας τιμήθηκε ως «άνθρωπος της χρονιάς 2012» στην Ουκρανία διότι -όπως τόνισαν οι διοργανωτές στο προλογικό βίντεο- είναι «ο μόνος ίσως άνθρωπος που δεν ζητά χρήματα από την Ουκρανία, αλλά τα προσφέρει! Βάζει χρήματα στην ανάπτυξη της Ουκρανίας και ξέρει ότι δεν είναι “μύθος”, αλλά είναι πραγματικότητα και είναι σωστό να επενδύει κανείς στην ανάπτυξη αυτή».

Απονέμοντας το βραβείο στον κ. Δασκαλέα ο πρώην υπουργός κ. Βαλερί Τσιμπούχ τόνισε ότι «είναι μεγάλη μου τιμή να απονέμω αυτό το βραβείο στο φίλο κ. Δασκαλέα που γνώρισα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει μόνο καλά πράγματα, κάνει και προγνώσεις στον οικονομικό τομέα που είναι πετυχημένες και σωστές. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ευαίσθητος και σωστός και χαίρομαι που σήμερα ήρθαν πολλοί φίλοι και από την Ελλάδα για να τον τιμήσουν».

Ο Δρ Δασκαλέας πρόσφατα εκλέχτηκε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κιέβου στην Ουκρανία, στο πλαίσιο των τακτικών προγραμματισμένων διαλέξεων και στα σεμινάρια του, δίνει ποσοτικά μοντέλα και μεθόδους πειθαρχημένης επένδυσης.

Πηγή: iefimerida.gr