Άγιον ΌροςΓενικά ΘέματαΟρθόδοξη πίστη

Διάσημα ονόματα της showbiz περιγράφουν τις μοναδικές εμπειρίες τους από το Άγιο Όρος

4 Μαΐου 2013

Διάσημα ονόματα της showbiz περιγράφουν τις μοναδικές εμπειρίες τους από το Άγιο Όρος

88fd9ce0eb6f1f917ec9571e8a4296f3_M (1)Τους έχουμε συνηθίσει στις πίστες και στη Μικρή Οθόνη. Λαμπερές προσωπικότητες που δέχονται το θαυμασμό, το χειροκρότημα του κοινού αλλά και πολλές εκδηλώσεις λατρείας από τους θαυμαστές τους.

 Συχνά τους αποκαλούμε «θεούς» στο είδος τους, όμως είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες….

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ

ana

«Πώς αποφεύγω τους πειρασμούς»

Εντύπωση έκανε πρόσφατά η δήλωση του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Αναδιώτη πως «με την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον” αντιμετωπίζει τους πειρασμούς. Είναι γοητευτικός, ταλαντούχος και σέξι και η εικόνα του δύσκολα θα μπορούσε να παραπέμψει στη θρησκεία. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Η περιέργεια και η αναζήτηση με έφερε στο Άγιο Όρος. Ήθελα να αλλάξω τρόπο ζωής. Μέσα από αυτό βρήκα περισσότερα από όσα αναζητούσα» και συμπλήρωσε για την επίσκεψή του εκεί: «Πήγα ανοιχτός, εισέπραξα μια μοναδική κατάνυξη, είναι ευλογημένος ο τόπος και αυτό το ένιωσα. Κατάλαβα ότι πλέον σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου μπορώ να βρω καταφύγιο στο Άγιο Όρος».

Από τη στιγμή που μπήκε στο καράβι για να επιστρέψει στην Ουρανούπολη ήδη ένιωθε ότι έχει αλλάξει σημαντικά στον τρόπο που σκεπτόταν μέχρι τότε: «Έπαψα να σκέπτομαι μάταια πράγματα της κοσμικής ζωής όπως είναι τα χρήματα, οι φιλοδοξίες, οι κενοδοξίες και άλλες καταχρήσεις», συμπληρώνει ο ηθοποιός.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ
kour

«Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα»

Η περιπέτεια με την υγεία του τον έφερε κοντά στον Θεό. Ο Νίκος Κουρκούλης δεν είναι από τις περιπτώσεις των καλλιτεχνών που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια για να γίνουν μοναχοί. Ο ίδιος, όμως, όπως έχει αποκαλύψει, έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία στο Άγιο Όρος. Την εποχή που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και λίγο πριν φύγει για την Αμερική όπου είχε προγραμματίσει να χειρουργηθεί, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος. Μερικές μέρες νωρίτερα, μάλιστα, είχε επαναλάβει τις ιατρικές εξετάσεις, χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα. Πηγαίνοντας με το καραβάκι στη Δάφνη, μια σειρά από γεγονότα έδειχναν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Μόλις ο τραγουδιστής έφτασε στη σκήτη της Αγίας Άννης, Μεγάλη Παρασκευή, ένας μοναχός τον πήρε από το χέρι και τον πήγε να προσκυνήσει. Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο τραγουδιστής: «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν… ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα». Επιστρέφοντας στην Αθήνα, πήρε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του οι οποίες ήταν ήταν καθαρές!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

theo

Ο αιώνιος δείπνος

Περισσότερες από μία φορά το χρόνο επισκέπτεται το Άγιο Όρος και ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Μπορεί το πρόγραμμά του να είναι γεμάτο και οι δραστηριότητες του πολλές σε Ελλάδα και Κύπρο παρόλα αυτά πάντα βρίσκει ένα κενό προκειμένου να επισκεφθεί τα μοναστήρια του Άθω. Συγκεκριμένα, φιλοξενείται στη Μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος. Εκεί ηρεμεί και ξεκουράζεται πραγματικά. Πιστεύει πολύ στον Θεό, και μάλιστα λέγεται ότι πολλά από τα κεφάλαια του βιβλίου του με τίτλο «Ο αιώνιος δείπνος», που έγινε best seller, τα έγραψε σε ατμόσφαιρα γαλήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκεκριμένο μοναστήρι.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ

gonid

«Βελτιώθηκα σαν άνθρωπος»

Όμως, και ο Σταμάτης Γονίδης πιστεύει πολύ στον Θεό και έχει τονίσει επανειλημμένα πως οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος τον βελτίωσαν σαν άνθρωπο και τον ηρέμησαν . Δεν είναι μία η φορά που έχει επισκεφτεί τον ευλογημένο τόπο. Έχει φιλοξενηθεί στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, στη Μονή Εσφιγμένου, στην Ιβήρων και στη Σίμωνος Πέτρας.

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

lazo

Στο κελί των αγγέλων

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρίσκει συχνά καταφύγιο στο «κελί των αγγέλων». Εκεί φιλοξενείται ο δημοφιλής ηθοποιός όποτε επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Πρόκειται για μια σκήτη μέσα στο δάσος, όπου απομονώνεται και ηρεμεί για μερικές μέρες. Επισκέπτεται μοναστήρια, διαβάζει και κάνει προσευχές, φορτίζοντας τις μπαταρίες του πριν επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

Celebrities και ασκητική ζωή

Ο κατάλογος εκείνων που ασχολήθηκαν με την Τέχνη και στράφηκαν τελικά στον Θεό δεν είναι μικρός. Φυσικά δεν κλείστηκαν όλοι σε μοναστήρια. Υπάρχουν και εκείνοι που απλώς ζουν ασκητική ζωή. Εκτός από τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Άγγελο Πυριόχο, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι προσπάθησε για έξι μήνες να μονάσει στο Άγιο Όρος, πολλοί είναι αυτοί που ήρθαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κοντά στη θρησκεία.

Ο Γιώργος Κοινούσης δημιούργησε κάποια στιγμή ένα εκκλησάκι στο σπίτι του στο Λαγονήσι. Εκεί κάνει λειτουργίες κάθε Κυριακή, όπου δίνει το «παρών» πολύς κόσμος, ενώ ο ίδιος ψέλνει πάντα στο πλευρό του ιερέα. Η πανέμορφη ηθοποιός Ναταλία Λιόνακη πριν μερικά χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο με την απόφαση της να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να γίνει δόκιμη μοναχή σε μοναστήρι της επαρχίας, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να ζει αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δε λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις διάσημων καλλιτεχνών από το εξωτερικό που προτίμησαν τον δρόμο του Θεού από τη λεωφόρο της δόξας.

Ο ΜC Hammer, όπως διαβάσαμε στο news.gr και στην εφημερίδα,  σταρ της χιπ χοπ σκηνής τη δεκαετία του ’90, έχει αφοσιωθεί στα θεία και αντί για ραπ hits τραγουδά εκκλησιαστικούς ύμνους. Λέγεται πως ο θάνατος του καλού του φίλου Tupac άλλαξε εντελώς τη φιλοσοφία του και τον έκανε να αναζητήσει την ψυχική ηρεμία του στο λειτούργημα του ιερέα. Ο ίδιος βέβαια συνεχίζει να παράγει μουσική, όπως επίσης και να γράφει τις απόψεις του στο προσωπικό blog του.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο ερμηνεύοντας το ρόλο του «Χριστού» στο αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Λίγα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της θρυλικής σειράς, ο ηθοποιός πέρασε ένα διάστημα από τη ζωή του κάνοντας τον ιεροκήρυκα. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι “ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον Ιησού”».

Πηγή:briefingnews.gr