Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Πάφος τιμά την Ελληνορθόδοξη παράδοση

4 Μαΐου 2013

Η Πάφος τιμά την Ελληνορθόδοξη παράδοση

epitafioΜε σεμνή μεγαλοπρέπεια , σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και την Ελληνορθόδοξη παράδοση, θα εορταστεί και φέτος το Άγιον Πάσχα στην πόλη της Πάφου.

Με βασικό στόχο την ανάδειξη του πνεύματος  η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, ο Δήμος Πάφου, το 8ο Σύνταγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, η Οργάνωση Νεολαίας «Σταυραετοί» και η Επαρχιακή Εφορεία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου ανέλαβαν και φέτος την οργάνωση των θρησκευτικών Τελετών της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου στην πόλη της Πάφου σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου την Μεγάλη Παρασκευή  θα αρχίσει γύρω στις 9:30 το βράδυ.

Η περιφορά που θα ακολουθήσει την διαδρομή από τις  οδούς Αγίου Θεοδώρου – Πλατεία Κωστή Παλαμά- Οδός 25ης Μαρτίου- Πλατεία Διονυσίου Σολωμού – Λεωφόρος Γρίβα Διγενή – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Οδός Χριστόδουλου Γαλατόπουλου – Πλατεία Κωστή Παλαμά και Οδός Ανδρέα Ιωάννου.

Για την περιφορά θα σχηματιστεί η καθιερωμένη πομπή, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των επισήμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα προηγείται η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και θα συνοδεύουν άγημα της Εθνικής Φρουράς και ομάδα προσκόπων με πυρσούς.

Στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου ο Επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Θεοδώρου θα συναντηθεί με τον Επιτάφιο του Ναού Αγίου Κενδέα και θα ψαλεί δέηση από εξέδρα , χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πάφου Γεώργιου . Ξεχωριστό τόνο στην όλη τελετή θα δώσει η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Εξάλλου τα Μεσάνυκτα του Μεγάλου Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως στους Ιερούς Ναούς της πόλης.

Πηγή:onlycy.com