Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Η μαρτυρία του Μητροπολίτη Ταμασού για τo θαύμα με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου

7 Μαΐου 2013

Η μαρτυρία του Μητροπολίτη Ταμασού για τo θαύμα με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου

tam (1)Τη δική του μαρτυρία για την εικόνα του Αγίου Γεωργίου που αναβλύζει μύρο στην κοινότητα Καμπιού Φαρμακά καταθέτει στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαίας.

Ο Σεβασμιώτατος έσπευσε στον ναό μαζί με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν την εικόνα και εκ πρώτης όψεως δεν εντόπισαν φυσικά αίτια για το φαινόμενο.

“Η εικόνα απέκτησε απότομα βάρος κατά τη διάρκεια της λιτανείας και χρειάστηκαν 6 άντρες να την σηκώσουν με πολύ κόπο” σημείωσε. “Μετά την δέηση μπροστά σ όλο τον κόσμο ξεκίνησε ένα παχυρευστο δάκρυ από μύρο να τρέχει και να ευωδιάζει”. “Ο κόσμος συγκινήθηκε και ξεκίνησαν προσευχές” τόνισε.

“Σήμερα λειτούργησα και ευχαρίστησα τον Ανασταντα Ιησού που επέτρεψε στον Άγιό του να μας φέρει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ζωής γεμίζοντας μας πίστη και ελπίδα μέσα στο πλήθος των δοκιμασιών μας”.

Πρόκειται για εικόνα του 15ου αιώνος και επιζωγραφισμενη το 1624, έχει ξεχωριστή αγιογραφική αξία. Απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται στην Εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιo.

tamas

Πηγή: romfea.gr