Άγιον ΌροςΓενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και Έλληνες αξιωματούχοι σε πανηγυρίζουσες Μονές του Αγίου Όρους

8 Μαΐου 2013

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και Έλληνες αξιωματούχοι σε πανηγυρίζουσες Μονές του Αγίου Όρους

moni-xenofontos-01Με πανηγυρικό τρόπο εορτάζουν σήμερα και αύριο οι αγιορείτικες μονές Ξενοφώντος και Ζωγράφου τον έφορο και προστάτη τους Άγιο Γεώργιο.

 

Στην πανήγυρη της μονής Ξενοφώντος θα παραστεί ως εκπρόσωπος της πολιτείας ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ενώ θα παραστεί και γ.γ. Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, λέκτορας της Θεολογικής Σχολής της Αθήνας.

Στην πανήγυρη της μονής Ζωγράφου θα παραστεί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Ράικοφ, μαζί με τους υπουργούς Πολιτισμού και Συγκοινωνιών, τους οποίους το πρωί υποδέχθηκε επισήμως η ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, καθώς και ο πολιτικός διοικητής του κ. Αρίστος Κασμίρογλου. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του αναχώρησαν για τη μονή Ζωγράφου, όπου στις 21:00 θα ξεκινήσει η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Moni-Zografou-01

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Mε τις προβλεπόμενες από την Αγιορείτικη Τάξη και Παράδοση τιμές υπεδέχθη η Ιερά Επιστασία με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη καθώς και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμήρογλου τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ.Ράικοφ και την συνοδεία του στο κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας, στις Καρυές.article_13762_35226

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, οι υπουργοί Πολιτισμού και Συγκοινωνιών και οι συνεργάτες τους προσκύνησαν την Ιερή εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, και ακολούθως είχαν συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. Επίσης, ξεναγήθηκε στο μουσείο κειμηλίων όπου έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο βούλγαρος Πρωθυπουργός τυγχάνει ιστορικός.

article_13762_35227

Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως της Βουλγαρίας, ο οποίος εκτός των άλλων συνοδεύεται και από τον γιο του, βρίσκεται στο Άγιον Όρος προκειμένου να παραστεί στην πανήγυρη της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωγράφου που τιμά τον προστάτη και έφορό της, Άγιο Γεώργιο.

article_13762_35228

 

article_13762

 

article_13762_35223

 

article_13762_35224

 

article_13762_35225

Πηγές:agioritikesmnimes.blogspot.gr amen.gr