Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αρνίσιο κότσι με πατάτες και κρασί

9 Μαΐου 2013

Αρνίσιο κότσι με πατάτες και κρασί

!cid_ii_13e45ca898561e7dΥλικά

 

  • 4 αρνίσια κότσια
  • 2 σκ. σκόρδο ολόκληρες
  • 6-8 πατάτες κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1/4 φλ. κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά, δηλαδή μαντεμένια γάστρα ή μαντεμένια κατσαρόλα με βαρύ καπάκι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι.

Σφραγίζουμε με απλό ζυμάρι, δηλαδή νερό και αλεύρι, το άνοιγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180στις αντιστάσεις για 2 ώρες και 30′ μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Σπάμε το ζυμάρι, ανοίγουμε και σερβίρουμε.

μερίδες 4
Πηγή:argiro.gr