Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δύο ψαράδες διεσώθησαν μετά από έναν μήνα στον ωκεανό

9 Μαΐου 2013

Δύο ψαράδες διεσώθησαν μετά από έναν μήνα στον ωκεανό

Untitled-230001Οι δύο ψαράδες από το Κιριμπάτι, μια ομάδα μικρών νησιών στα βόρεια των νησιών Φίτζι, είχαν βγει για ψάρεμα όταν χάλασε η μηχανή της βάρκας τους και οι δυνατοί άνεμοι άρχισαν να τους σπρώχνουν προς την κατεύθυνση των νησιών του Σολομώντα, στον Ειρηνικό ωκεανό.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 40 ετών, δεν είχαν κανένα τρόπο να ζητήσουν βοήθεια και πέρασαν 4 βδομάδες πάνω στη βάρκα, μήκους 4 μέτρων, πίνοντας βρόχινο νερό και τρώγοντας ωμά ψάρια.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η περιοχή αντιμετώπισε ξηρασία και οι δύο ψαράδες είχαν φτάσει στα όριά τους. Ήταν σε τέτοιο σημείο απελπισίας που κινδύνευαν να πιούν θαλασσινό νερό, κάτι το οποίο στην περίπτωσή τους θα ήταν θανατηφόρο.

Ευτυχώς, η βάρκα τους εντοπίστηκε απο το κρουαζιερόπλοιο “Pacific Princess”, το οποίο έπλεε στην περιοχή ψάχνοντας για ψάρια. Οι δύο ψαράδες διασώθηκαν απο το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου και το πρώτο πράγμα που τους προσφέρθηκε ήταν άφθονο νερό.

“Παραδόξως, ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι περιμέναμε…” δήλωσε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος υποσχέθηκε στους δύο ψαράδες ότι θα φροντίσει για την επισκευή της βάρκας τους και την επιστροφή της στη βάση της.

Πηγή: ikypros.com