Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εσπερινός Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

9 Μαΐου 2013

Εσπερινός Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο πανηγυρίζει τον πολιούχο του

_DSC5456

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της εορτής της Αναστάσεως του Χριστού, σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο έγινε η έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτου και πολιούχου της πόλεως.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, που τελέσθηκε πανηγυρικά στον μεγαλοπρεπή νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως, ο οποίος επεσήμανε «την αγιασμένη ζωή και την μαρτυρία του πολιούχου της πόλεως του Αγρινίου μεγαλομάρτυρος αγίου Χριστοφόρου, ο οποίος ως αθλητής της πίστεως, διδάχθηκε και ασκήθηκε, όπλισε την ψυχή του με θάρρος και ξεκίνησε τον αγώνα τον καλόν». Αυτόν τον μεγάλο αγώνα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «πρέπει και εμείς να κερδίσουμε, όπως και ο άγιος Χριστοφόρος, που αποφάσισε να αφιερωθεί στο Θεό, χωρίς προϋποθέσεις και όρους, πιστεύοντας στο ότι η Εκκλησία είναι εμβαπτισμένη στο Αίμα του Αναστάντος Κυρίου Ιησού Χριστού».


_DSC5435

 

_DSC5437

 

_DSC5439

 

_DSC5449

 

_DSC5451

 

_DSC5452

 

_DSC5458

 

_DSC5466

 

_DSC5469

 

_DSC5457

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

  ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ