Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και αυτό πέθανε

11 Μαΐου 2013

Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και αυτό πέθανε

_---0003 (2)Ένας άνδρας στη νότια Σουηδία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά το θάνατο του γιου του, ηλικίας 2 ετών, από, όπως πιστεύεται, θερμοπληξία, αφού τον ξέχασε για αρκετές ώρες σε ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε ζέστη, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη χθες στη νότια πόλη Εσλόβ όταν ο πατέρας άλλαξε αυτοκίνητο και συνειδητοποίησε έπειτα από αρκετές ώρες ότι είχε ξεχάσει να αφήσει το γιο του στον παιδικό σταθμό. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε αφήσει σταθμευμένο, το αγόρι ήταν νεκρό. Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και η αστυνομία ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό, αλλά οι προσπάθειες που έγιναν για την ανάνηψη του παιδιού δεν είχαν αποτέλεσμα, μετέδωσε ο Σουηδικός Ραδιοσταθμός.

Η νεκροψία αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, αλλά ο εισαγγελέας Ματς Σβένσον δήλωσε ότι πιστεύεται πως η ζέστη ήταν η αιτία του θανάτου του μικρού παιδιού καθώς χθες ήταν “μια ηλιόλουστη, ζεστή ημέρα”.

Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επανεξετάσουν τους ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης του προσωπικού, καθώς οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού φαίνεται ότι δεν επικοινώνησαν χθες με τους γονείς του παιδιού όταν αντιλήφθηκαν ότι απουσίαζε.

Πηγή:ikypros.com