Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ένα “αμάρτημα” σε Εκκλησία…

12 Μαΐου 2013

Ένα “αμάρτημα” σε Εκκλησία…

idryma

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία, να προσκαλέσει τον Δήμο Αβδελιώδη για μια παράσταση θεατρικού αναλογίου στον χώρο της εκκλησίας του Εσταυρωμένου, στον Ταύρο, ανέλαβε η ενορία του ιερού ναού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., ένα αναλόγιο βασισμένο στο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου».
Ένα κείμενο με το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη, «ο συγγραφέας ζητά την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που, ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

Τον εμπνευσμένο λόγο του Βιζυηνού και την εξομολογητική αυτή ατμόσφαιρα του κειμένου επιτείνει ο κατανυκτικός χώρος του ναού, όπου οι διοργανωτές καλούν όλους τους δημότες του Ταύρου να παρακολουθήσουν την αφήγηση του “Αμαρτήματος” από τον ίδιο τον Δήμο Αβδελιώδη μαζί με τη Ρένα Κυπριώτη.

 

Πηγή: avgi.gr