Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Έρπης, αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους

13 Μαΐου 2013

Έρπης, αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους

timthumb (2)Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ιοί που προκαλούν έρπητα.

Ο απλός έρπης τύπου 1 (ΗSV1) προκαλεί επιχείλιο έρπητα, ο απλός έρπης τύπου 2 (ΗSV2) προκαλεί έρπητα των γεννητικών οργάνων, ενώ ο ιός (VZV) προκαλεί έρπητα ζωστήρα.

Και οι τρεις ιοί προκαλούν φουσκάλες και έλκη (πληγές), τα οποία εκδηλώνονται σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετική ένταση ανάλογα με τον τύπο του ιού.

Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται στα χείλια, το στόμα και το πρόσωπο.

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα,        ενώ ο έρπης ζωστήρας, ο οποίος προσβάλλει μόνον όσους έχουν περάσει ανεμοβλογιά, εμφανίζεται κατά μήκος της οδού του νεύρου όπου κρυβόταν ο ιός από τότε που ο οργανισμός είχε προσβληθεί από ανεμοβλογιά.

Τα παρακάτω προτεινόμενα βότανα αφορούν μόνο τον επιχείλιο Έρπη και τον Έρπητα ζωστήρα.

Αιχινάκεια Ευκάλυπτο και αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου Γλυκόριζα Ίνουλα Βαλσαμόχορτο

Τα βότανα αυτά κυλοφορούν ευρέως οπότε δεν θα είναι δύσκολο να τα βρεις. Σ

ε μορφή βάμματος πίνεις, 1/2 κουτ. γλ Αιχινάκεια και Βαλσαμόχορτο σε ένα ποτήρι νερό   2 – 3 φορές την ημέρα.

Σε μορφή αφέψιμα μπορείς να πιεις την γλυκόριζα, 1 φλιτζάνι την ημέρα και τέλος σε έγχυμα βάλε Ίνουλα, ευκάλυπτο και βαλσαμόχορτο επιτόπου στο πρόβλημα δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Τα αποτελέσματα είναι σχετικά γρήγορα, αλλά να θυμάσαι οτι τα βάμματα τουλάχιστον καλό είναι να τα παίρνεις για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.

Επίσης, καλό είναι να επισκεφθείς πρώτα τον γιατρό ή τον ομοιοπαθητικό σου και να τον ενημερώσεις για την λήψη αυτών των βοτάνων μήπως υπάρχει κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό τους.

Πηγή:enallaktikidrasi.gr