Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Οι Εκδόσεις Εν Πλω-Δόμος στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – 16-19 Μαίου 2013

15 Μαΐου 2013

Οι Εκδόσεις Εν Πλω-Δόμος στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης – 16-19 Μαίου 2013

untitled

Στη φετινή 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαίου  2013) δυναμική και ποιοτική αναμένεται η παρουσία των Εκδόσεων Εν Πλω-Δόμος,  οι οποίες τα τελευταία χρόνια διακρίνονται τόσο στο πλαίσιο της Έκθεσης όσο  και γενικότερα στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας.
Στο Stand 30 του Περιπτέρου 15 της Διεθνούς  Εκθέσεως οι φίλοι του καλού βιβλίου μπορούν να ταξιδέψουν στο πέλαγος των  κειμένων, των ιδεών και του λόγου των Εκδόσεων Εν Πλω-Δόμος, που αναδεικνύουν  αξιόλογα κείμενα και προκαλούν τους αναγνώστες τους σε μια ουσιαστική  πνευματική ζύμωση πάνω σε θέματα πανανθρώπινα και οικουμενικά.
Επίσης, στον παραπάνω εκθεσιακό χώρο οι  επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εκδηλώσεις των Εκδόσεων Εν  Πλω-Δόμος, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν:
– η παρουσίαση του βιβλίου του Mανόλη Δρεττάκη  «Ώρα κρίσης για την Ελλάδα» (Σάββατο 18 Μαίου, ώρα 12.00), στην οποία  συμμετέχουν ο Mητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Υπουργός Μακεδονίας  & Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, και ο πρώην Υπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος  της Βουλής κ. Μανόλης Δρεττάκης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Παντελής  Σαββίδης.
– η παρουσίαση του βιβλίου του Νικ Βούισιτς «Ζωή  χωρίς όρια» (Σάββατο 18 Μαίου, ώρα 6.00 μμ), στην οποία ο Υφυπουργός Παιδείας  & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης  συνομιλεί με νέους για τον άνθρωπο-φαινόμενο Νικ Βούισιτς, για την ελπίδα και  την έμπνευση για αληθινή ζωή.
– η παρουσίαση του βιβλίου του Γέροντα Θαδδαίου  «Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας» (Κυριακή 19 Μαίου, ώρα 12.00) από τον π.  Δαβίδ Τζιουμάκα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
– το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για  εκπαιδευτικούς και γονείς (Σάββατο 18 Μαίου, ώρα 4.00 μμ), με την ηθοποιό και  εμψυχώτρια κ. Δόμνα Ζαφειροπούλου.
Ακόμη, τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να  συμμετάσχουν στις δικές τους εκδηλώσεις, όπως:
– το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Το παραμύθι  του Μεγαλέξανδρου» (Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 10.30 πμ & Κυριακή 19 Μαΐου,  ώρα 6.00 μμ), στο οποίο τα παιδιά θα παίξουν με την ηθοποιό κ. Δόμνα  Ζαφειροπούλου παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας,.
– το εργαστήρι δημιουργικής γραφής (Σάββατο 18  Μαίου, ώρα 2.00 μμ & Κυριακή 19 Μαίου, ώρα 10.30 πμ), στο οποίο τα παιδιά  μέσα από παιχνίδια και θεατρικές ασκήσεις παίρνουν χαρτί και μολύβι και  γίνονται μικροί συγγραφείς.
– η παρουσίαση 2 βιβλίων της σειράς «Ιστορίες  της Βίβλου» (Κυριακή 19 Μαίου, ώρα 3.00 μμ).
Την Κυριακή 19 Μαίου, λίγο πριν από το κλείσιμο  της έκθεσης (4.00 – 9.00 μμ), οι επισκέπτες του περιπτέρου των εκδόσεων Εν  Πλω-Δόμος θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τους τίτλους βιβλίων που  επιθυμούν, με έκπτωση έως και 70%.