Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό

15 Μαΐου 2013

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό

tragana-sfoliatakia-me-prosouto-motsarela-vasilikoΥλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διάλυμα αυγού
  • 1 κρόκος
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.
2. Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
3. Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

μερίδες 12
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά

Πηγή:argiro.gr