Γενικά Θέματα

H Viber σπάει την κυριαρχία του Skype

15 Μαΐου 2013

H Viber σπάει την κυριαρχία του Skype

Untitled-33200 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν την δωρεάν τηλεφωνία μέσω μιας νέας εφαρμογής. Αν και είναι λιγότερα από το ένα τρίτο των χρηστών του Skype, της Microsoft, ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.
Η εφαρμογή δωρεάν τηλεφωνίας Viber σπάει την μέχρι σήμερα κυριαρχία της δωρεάν τηλεφωνίας μέσω Ίντερνετ που κατείχε το γνωστόν Skype, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της στο desktop του υπολογιστή. Ενώ στο τέλος του 2012, η εταιρεία είχε 140 εκατομμύρια χρήστες, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 200 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αποτελεί σταθμό για την εταιρεία, η οποία έχει ως βάση την Κύπρο, αλλά ακόμα είναι μικρός σε σύγκριση με τους αριθμούς του Skype, που έχει περισσότερους από 600 εκατομμύρια χρήστες και που φέρει την σφραγίδα της Microsoft.

Όπως το Skype και την εφαρμογή δωρεάν sms, Whatsapp , η Viber για κινητά προσφέρει αποστολή δωρεάν μηνυμάτων και κλήσεων. Η εκδοχή για το desktop είναι η πρώτη στο είδος της που προσφέρει βιντεοκλήσεις. «Ο κόσμος περνά αρκετό χρόνο με τα έξυπνα κινητά του.

Ωστόσο, αυτή η χρήση γίνεται συνήθως είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, όπου βρίσκονται και οι υπολογιστές», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Talmon Marco.

Το Viber Desktop είναι μέρος του προγράμματος Viber 3.0, το οποίο θα περιλαμβάνει updates για τις εκδοχές Android και iOS, όπως και μια νέα εκδοχή για τα BlackBerry.

Η εταιρεία έχει προσθέσει οκτώ νέες γλώσσες για να συναγωνιστεί το Skype, το οποίο άλλαξε τα δεδομένα στην διεθνή τηλεπικοινωνία όταν ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια.

Το Skype, είχε γίνει δημοφιλές πολύ γρήγορα γιατί προσέφερε καλή ποιότητα ήχου και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην ταχύτητα μετάδοσης του. Το Skype εισήγαγε επίσης τις βιντεοκλήσεις οι οποίες πρόσφατα έχουν HD ποιότητα. Την περασμένη εβδομάδα, η ιδιοκτήτρια Microsoft ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία του Skype θα ενσωματωθεί με το Outlook webmail.

Πηγή:ikypros.com