Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Βούληση Κούβας για στενότερες σχέσεις με την Κύπρο

16 Μαΐου 2013

Βούληση Κούβας για στενότερες σχέσεις με την Κύπρο

cuba-flagΤη βούληση της Κούβας όπως οι σχέσεις της με την Κύπρο καταστούν στενότερες, εξέφρασε ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το νέο Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κούβας στην Κύπρο, Aramis Fuente Hernandez.

Ο κ. Ομήρου  εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Κούβα για τη σταθερή στήριξή της προς την Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα όσον αφορά στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη προόδου στις προσπάθειες αυτές, λόγω της πάγιας αδιαλλαξίας της Τουρκίας και της εμμονής της σε λύση δύο κρατών.

Ο κ. Ομήρου επαναβεβαίωσε επίσης τις άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κούβας, ιδιαίτερα τις κοινοβουλευτικές, όπως και την αμοιβαία στήριξη στους αγώνες των δύο λαών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, τον κ. Fuente Hernandez για την παρούσα οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, όπως και για τις εξελίξεις όσον αφορά στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Από πλευράς του, ο Πρέσβης της Κούβας επαναβεβαίωσε την κοινή επιθυμία όπως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καταστούν ακόμη στενότερες, σε όλους τους τομείς.

Έκανε αναφορά στις πολύ φιλικές σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, τονίζοντας ότι μπορούν να εμβαθυνθούν περαιτέρω, μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων.

Εξέφρασε εξάλλου, την εκτίμησή του για την πολύτιμη, όπως τη χαρακτήρισε, στήριξη της Κύπρου, κυρίως στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Ο Πρέσβης της Κούβας ενημέρωσε, τέλος, τον κ. Ομήρου για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα του.

Πηγή:onlycy.com