Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συναυλία μνήμης και τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

16 Μαΐου 2013

Συναυλία μνήμης και τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Εκατό χρόνια από τη γέννησή του
Φωτό: www.cybc.com.cy

Φωτό: www.cybc.com.cy

Λευκωσία: Φέτος κλείνουν εκατόν χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Αυγούστου 1977, κάτω από το βάρος των δεινών που επισώρευσαν στον τόπο το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή το 1974.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανέλαβε τα ηνία της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 μέσα σε πραγματικά πολύ αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την αγάπη του για τον τόπο και έγνοια του τη σωτηρία της Κύπρου.

Λαοφιλής, ακούραστος, με διεθνή ακτινοβολία και άξιος ηγέτης του κυπριακού λαού επέζησε όλων των συνωμοσιών εναντίον του κι έπεσε στις επάλξεις για τη δικαίωση και τη λευτεριά της Κύπρου, αφήνοντάς μας μια πολύτιμη παρακαταθήκη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου, του ιερωμένου και του πολιτικού Μακαρίου, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή τα εκατόν χρόνια από τη γέννησή του, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2013, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συναυλία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, όπου θα παρουσιαστούν εκτενή αποσπάσματα από το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» κι άλλα γνωστά έργα του συνθέτη.

Συμμετέχουν επίσης οι τραγουδιστές Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Κούλης Θεοδώρου, Αντώνης Κουτρουμπής, Σοφία Μιχαηλίδου και η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: philenews -philenews.com