Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψεύτικη πίτα

16 Μαΐου 2013

Ψεύτικη πίτα

ΥλικάPseftiki-pita

 

  • 8 αραβικές πίτες μεσαίες
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κιμά ή κρέας που περίσσεψε από την προηγούμενη
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ανθότυρο σε τρίμματα
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού ντομάτες τριμμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα

Μια πρωτότυπη πίτα πλούσια σε υλικά και γεύσεις.

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το ανθότυρο, και το κεφαλοτύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, τις ντομάτες, τη φέτα και το μαϊντανό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

2. Σε λαδωμένο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού από το μείγμα της ντομάτας. Απλώνουμε τις 4 πίτες ανοιχτές (σαν φύλλο) κι αδειάζουμε μέσα την γέμιση του κοτόπουλου. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πίτες και περιχύνουμε με το μείγμα της ντομάτας που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 20-25΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.

3. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ζεστή κόβεται δύσκολα για οι πίτες θα μοιάζουν με ζυμαρικά.

 

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

 

Πηγή: argiro.gr