Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Λιτά και απέριττα τα φετινά ανθεστήρια στη Γερμασόγεια

17 Μαΐου 2013

Λιτά και απέριττα τα φετινά ανθεστήρια στη Γερμασόγεια

φωτό:lemesospress.com

φωτό:lemesospress.com

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων και χωρίς την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, πραγματοποιούνται οι φετινές εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων που οργανώνει για 16η συνεχή χρόνια ο Δήμος της Γερμασόγειας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περισυλλογής και εξοικονόμησης πόρων.

Οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων 2013, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μάιου, θα αρκεστούν φέτος στην έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, σε θεματικές δραστηριότητες, ενώ ως αντιστάθμισμα για την ακύρωση της παρέλασης, ο Δήμος έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης, ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής και λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της καθιερωμένης Κυριακάτικης παρέλασης, από την οποία υπολογίζεται να εξοικονομηθούν 60 με 70 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Γαβριηλίδης ευχήθηκε όπως αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση της παρέλασης των Ανθεστηρίων, σημειώνοντας παράλληλα ότι φέτος επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ανθοκαλλιεργητές και παραγωγούς φυτών, για συμμετοχή στην έκθεση και λαϊκή αγορά, η οποία θα λειτουργεί όλο το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων, στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν περίπτερα ποικίλων δραστηριοτήτων, όπως αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως επίσης και χώροι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, δοκιμής  παραδοσιακών εδεσμάτων και ποτών κ.α.

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων αναμένεται να γίνουν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκο Κενεβέζο, το βράδυ του Σαββάτου (19:30), ενώ ο Δήμος έχει μεριμνήσει να εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία και τη φιλαρμονική του Δήμου, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέτες και τους προσκόπους Γερμασόγειας. Επίσης, μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Αθανασίου και ο Πολιτιστικός Όμιλος Γερμασόγειας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ μοντέρνους χορούς θα παρουσιάσουν ρωσικά σχολεία της περιοχής και οι σχολές χορού Swing Latino και Ευρυδίκης Γρηγορίου.

Ο κ. Γαβριηλίδης κάλεσε τα ΜΜΕ να βοηθήσουν στην προβολή των φετινών Ανθεστηρίων, καθώς φέτος, αποτελούν το μοναδικό Μέσο διαφήμισης των εκδηλώσεων.

Πηγή:onlycy.com