Ορθόδοξη πίστη

Ο εικοστός αιώνας είναι ο πιο άρρωστος αιώνας της Ευρώπης

20 Μαΐου 2013

Ο εικοστός αιώνας είναι ο πιο άρρωστος αιώνας της Ευρώπης

images (40)

Όπως ο ψαράς που βγαίνει από ποτάμι, που είναι γεμάτο λάσπη, μυρίζει λάσπη έτσι και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός με την επιστήμη του, με τη φιλοσοφία του, την τέχνη του, αποπνέει λάσπη, μυρίζει όπως μυρίζει η γη, σαν σκόνη.

Ο Χριστός είναι ο μοναδικός γιατρός για τη θεραπεία της αρρώστιας της.

Ο λόγος, η αιτία της αρρώστιας της κυρτωμένης Ευρώπης είναι η καταπάτηση του θεϊκού νόμου.

Η κυρτωμένη Ευρώπη καταπάτησε το νόμο του Θεού.

Η έλλειψη σεβασμού προς τους γονείς είναι ένας λόγος.

Τίποτε ο Θεός δεν τιμωρεί τόσο πολύ όσο τις αμαρτίες των παιδιών απέναντι στους γονείς τους, επειδή αυτό είναι αμαρτία απέναντι στον ουράνιο Πατέρα.

Ο Κύριος ευλόγησε εκείνους που σέβονται τους γονείς τους, τον πατέρα και τη μητέρα τους, οι οποίοι είναι σύμβολο του ίδιου του Θεού και αναθεμάτισε εκείνους που χλευάζουν τους γονείς τους. Έτσι συνέβη και με τον Χάμ, το γιό του Νώε, που τιμωρήθηκε, επειδή χλεύαζε τον πατέρα του, τον Νώε.

Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, αυτό είναι το κέντρο και η καρδιά όλων των εντολών του Θεού.

Όποιος δε σέβεται τον πατέρα του και τη μητέρα του, τους οποίους έχει μπροστά του, πως θα σεβαστεί τον Θεό και Πατέρα του τον οποίο δεν βλέπει;

Η αρχή της αρρώστιας της Ευρώπης είναι η έλλειψη σεβασμού των σαρκικών και των πνευματικών γονέων.

Από τότε άρχισε να βγάζει καμπούρα στην πλάτη όπως η καμήλα και από τότε το κεφάλι της ενώθηκε με τα γόνατα της. Γι’ αυτό το λόγο δεν βλέπει τίποτε θεϊκό, τίποτε ουράνιο…

 

Πηγή: Από το βιβλίου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής, μηνύματα στο λαό», Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη».